Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Eftersom det var föräldramöte så var vi många den här kvällen, kul att så många föräldrar kom så vi fick träffa er!

Mötet började som vanligt med ropet. Därefter en lek som gick ut på att patrullerna skulle springa och hämta rep från de övriga patrullerna, springa tillbaks till sitt eget bo och där knyta fast det med en korrekt råbandsknop. Lite svårare än vanligt för många med råbandsknopen när man skulle göra det så snabbt som möjligt, men det gick bra! Mycket fint samarbete i patrullerna.

Därefter fick föräldrarna gå iväg och få information kring scouterna.

Barnen delade upp sig i grupper. En del gick igenom hur ett stormkök fungerar medan andra övade lite mer på att tända med tändstickor samt att tända och släcka en lykta. De fick också lära sig en del om chiffer. Chiffret bestod av två delar, dels siffer-chiffer där en siffra motsvaras av en bokstav (tex 1=A, 2=B, 3=C osv), samt baklänges-chiffer där en bokstav motsvaras av en annan bokstav (alfabetet baklänges, så A=Ö, B=Ä, C=Å osv.)

Därefter fick både barn och föräldrar ett chiffer att lösa och det var ganska svårt! Vissa barn hade sparat sina ”chiffer-nycklar” och då gick det lite lättare, men alla kämpade på bra.

Mötet avslutades som vanligt med en sångstund samt att vi viskade ropet.

Tack för den här kvällen!