Logga in med ScoutID Logga ut ScoutID

Logga in
smaaf-gUEzae9iDBEQB5BlqQqmczV

Småfåglarnas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Axel i stället, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om inloggade(Nytt inlägg)

31 maj - Vi har tappat något..

Kullömöte idag, vi hade tur och fick sol nästan hela mötet. Vi hade rop och lek på fotbollsplan innan patrullerna fick gå iväg med varsin karta och leta efter borttappade saker på olika stationer. Vad hade vi tappat bort egentligen? Det var lite klurigt men till slut hade vi fått ihop en massa godsaker, vad skulle vi göra?

Jo, såklart när det är terminens sista möte då gör vi tårta! Mums så gott!

IMG 1027

När vi hade ätit upp all tårta (då var vi väldigt mätta..) då fick vi höra om Gotlands landskapsfågel, Halsbandsflugsnappare. Sen spelade Axel gitarr och vi sjöng tillsammans.

.IMG 1037

Till helgen är det övernattning för alla som anmält sig till den och nästa vecka blir det avslutning på Lägret i Vaxholm, på torsdag. Inget mer möte för denna termin.

Sen laddar vi för sommarlägret!

Tack alla barn för en rolig termin!

IMG 1022

20 maj - Loppis

Idag var det dagen D!  Vi var laddade till tänderna för att vara med på dagens stora händelse. Det har varit en hel del jobb med att dela ut lappar och samla in saker som snälla människor i Vaxholm och Resarö har skänkt. Ledare och föräldrar har hjälpts åt att sortera alla saker.En jättestor lastbil körde sakerna från lokalen till Rådhustorget. Många föräldrar hjälpte till att montera bord som vi fått låna från Lions och sedan att packa upp alla saker.

Klockan nio så var det jättemycket människor på plats som ville handla. Det var många scouter som hjälpte till från alla olika avdelningar.

IMG 20170520 Loppis

Vi hade en kanondag och vi sålde massor, hoppas det blir nytt rekord!

Tack alla som hjälpt oss med detta!

17 maj- Bromöte

Idag hade vi besök av från Ugglan,Gunilla med 2 scouter. De var med för att berätta om vad som händer på deras möten. Det är flera av våra småfåglar som kommer att börja fyran till hösterminen, vilket betyder att de går vidare till Ugglan.

Vi började så klart med rop och lek. Därefter så skulle vi bygga en bro. Först surrade vi två 3-fötter och därefter själva bron att gå på. Vi fick träna lite på dubbelt halvslag och sen på sjävla surrningen som sen avslutades med att naja. Det var en tuff uppgift och med mycket spring i benen blev det en utmaning att hinna få den klar, men vi gjorde det!

IMG 20170517 bromöte

Såklart testade vi om den höll och det gjorde den, både för barn och vuxna.

Efter detta så satt vi runt elden och lyssnade på vad som händer på Ugglan. Spännande att de får använda kniv och åka på vinterövernattning. Vi hann sjunga några sånger innan det var dags för att sluta.

På lördag är det Loppis, sen är inga scouter nästa vecka då det är långhelg.

Vi ses igen 31 maj, det är onsdag före övernattningen.

Ha det så bra allihopa!

10 maj - vi har samlat in saker till loppisen

Idag var vi snabba med att köra rop och prata igenom dagen. Vi delade upp oss i 3 bilar och körde i väg till olika områden där vi tidigare lämnat lappar i brevlådorna.

Idag var dagen D för att samla in sakar. Det gick jättebra. Första gången vi har samlat in saker när det snöar...

 Vi berättade att vi kom från Waxholms Scoutkår och att vi undrade om de ville skänka några saker till vår loppis. Många hade saker att skänka, fler hade men inte hunnit ta fram så de skulle köra ner det till vår lokal senare.

IMG 20170510 192651 resized 20170510 093759201

Mötet gick fort och nu ser vi fram emot nästa vecka, då blir mer vanligt scoutmöte.

Vi fick med oss två lappar hem idag, om sommarens läger.

Ses på onsdag!

Möte 3 maj

Idag har har det varit ett kreativt möte! Vi började så klart med rop och lek, efter det samlades vi runt Pelle som fick berätta om vårövernattningen och det tema vi ska ha där, Bröderna Lejonhjärta. Det var flera av scouterna som kände till och hade läst boken.

Ledarna (tack Tore på Insekterna) hade förberett sköldar och vår uppgift var att måla en per patrull. Vi hade olika bilder som vi kikade på men måla, det gjorde vi på fri hand. Det var jättekul!

IMG 20170503 185716 BURST001 COVER resized 20170505 064611930IMG 20170503 192947 resized 20170505 064555153

Efter det fick vi öva på att kasta livlina. Det är snart Roslagens dag så det gäller att vi är på topp då, när vi ska tävla mot andra scoutkårer.

På nästa möte ska vi samla in grejer till loppisen. Hoppas att det är många som vill skänka saker. Så hoppas vi att det är många föräldrar som kan vara med och hjälpla till med att sortera alla dessa grejer och/eller vara med och sälja den 20/5.

Vi ses nästa onsdag!