Logga in

Bli scout

Tycker du att scouting verkar kul? Du är alltid välkommen att besöka oss på ett avdelningsmöte och känna på vad det innebär att vara scout i Waxholms scoutkår. ...

Läs mer: Bli scout

Waxholms Scoutkår

I Waxholms Scoutkår strävar vi efter att ge våra barn och ungdomar äventyr, friluftsliv, gemenskap och personlig utveckling i scoutings anda. Att vara scout i Waxholm skall alltid vara roligt, ...

Scouterna

Vad är scouterna egentligen? Hur många finns det? Vad vill de? Läs mer om scouterna i Sverige på scouternas hemsida.

Ugglan är Waxholms Scoutkårs upptäckarscoutavdelning, för scouter som går i skolans fjärde och femte klass.
Våra patruller detta året heter Kattugglan, Sparvugglan, Fjällugglan, Pärlugglan och Hornugglan.

På våra avdelningsmöten sysslar vi oss sånt som hör scouting till. Det kan vara att lära sig om naturen, att lära sig surra och elda, bli trygg med att använda kniv, yxa och såg mm. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

En gång på hösten åker vi ut tillsammans och övernattar i någon mysig scoutstuga, på vintern övernattar vi en natt i militärtält och mot slutet av vårterminen drar vi ut i skogen en helg och slår upp våra tält ibland vitsipporna i en skogsglänta.

På sommaren deltar vi självklart på kårens läger där vi slår upp våra tält och bygger våra egna matbord och allt annat som hör lägerlivet till. En riktig höjdare!

Vi har avdelningsmöten i lokalen på Björkstigen måndagar 18.20 - 20:20 och är ofta ute, klädsel därefter.

När du inte kan komma på ett möte vill vi att du meddelar oss.