Logga in
 • Sommarläger

  Sommarläger

  Nu är lägeranmälan öppen! Du anmäler väl dig?

  Läs mer
 • Bli Scout

  Bli scout

  Tycker du att scouting verkar kul? Du är alltid välkommen att besöka oss på ett avdelningsmöte och känna på vad det innebär att vara scout i Waxholms scoutkår. ...

  Läs mer
 • Waxholms Scoutkår

  Waxholms Scoutkår

  I Waxholms Scoutkår strävar vi efter att ge våra barn och ungdomar äventyr, friluftsliv, gemenskap och personlig utveckling i scoutings anda. Att vara scout i Waxholm skall alltid vara roligt, ...

  Läs mer
 • Scouterna

  Scouterna

  Vad är scouterna egentligen? Hur många finns det? Vad vill de? Läs mer om scouterna i Sverige på scouternas hemsida.

  Läs mer

Vecka 3 kära små vänner

En decimerad skara Insekter samlades denna onsdag vid scouthuset. Efter några omgångar tvärtomkurragömma utomhus körde vi en brandövning inifrån husets ovanvåning. Alla scouter och ledare återfanns vid samlingspunkten!

Kvällens nästa moment var att göra talgbollar från grunden. Fågelfrö+kokosfett/smör smältes samman i en gryta, för att sedan skopas upp i pappmuggar med en snör-ögla i. Förhoppningsvis har munsbitarna vid det här laget stelnat, tagits ur pappmuggen och hängts upp på en kvist där hemma, till alla småfåglars glädje! Efter detta uppskattade pyssel körde Hasse en genomgång av våra vanligaste småfåglars kännetecken och läten, med en efterföljande quiz på samma tema.

Väl mött på Kullö nästa onsdag!

 
 

LasseMajas Detektivbyrå - Spårarövernattning 27-28 November

LasseMaja Detektivbyrå - Mobilmysteriet

Lasse och Maja har en detektivbyrå, de brukar behöva hjälpa polismästaren attlösa olika typ av mysterier. Och denna helg behöver vi er Scouter att hjälpa Polismästaren att lösa Mobilmysteriet.

Vi kommer vara i Åkersberga.

Samling Lördag 27 november 10.30 i Åkersberga (Österåkers scoutkårs lokal)

Avslutning Söndag 28 november 14.00 på samma plats.

Den fullständiga inbjudan hittar du här 

Dagshajk 5 juni för Spårarna

Snickerboa hopp fallera…!

Alla spårare är välkomna till en heldag tillsammans med Emil, Ida, Alfred och de andra i Katthult. Vi kommer vara ute hela dagen, men har tillgång till stuga och toa.

Dagsaktivitet 5 juni

På grund av att regeringen i förra veckan förlängde de strikta restriktionerna till 1 juni så har vi flyttat aktiviteten en vecka. Vi har också gjort om den från en övernattning till en dagsaktivitet då sova i tält fortfarande känns tveksamt ut smittohänseende.

Mer information och anmälan hittar du här https://www.waxholmsscoutkar.se/insekterna/insekternas-filarkiv/271-dagshajk-vt-21-inbjudan

Ugglan Höstterminen -20

Vårt första möte för terminen är den 7 september 18.20-20.20. Vi kommer att vara ute vid lokalen.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0767676480.

Välkommen önskar

Anna, Peter och Pelle.