Logga in

raa logo-zhrKfLBztDylcc7sXJ3QccG

Råseglets mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Avdelningsmöte

Dagens möte inleddes med att leka nudd i lyan eftersom alla andra ytor var ockuperade av småscouter. Resten av kvällen tillägnades åt de hantverk vi hade påbörjat på tidigare möten. De flesta fortsatte att virka på sina amigurumis men man kunde även fortsätta med patrullmärket. Vi avslutade med att viska ropet.

Scoutmöte 20/9

Vi startade mötet med en lek, vi bestämde oss för att leka djungeltelegrafen. När vi var klara med leken så gick vi till råsegelrummet och diskuterade inför hjärnmarschen. Sedan skulle vi gå ut och plocka skräp för att kunna ta märket miljö återvinn. Då gick vi från scoutlokalen via kyrkogården till parkgrillen och plockade så mycket skräp som vi kunde hitta längs vägen. Vi hittade allt ifrån plastpåsar till frigolit. När vi kom fram till parkgrillen så hade vi tänkt sortera skräpet och återvinna det, men det fanns bara pappersåtervinning där. Då bestämde vi oss för att vi får sortera ett annat möte och slänga det vid Cirkle K, där det finns en återvinningsstation. Sedan gick vi tillbaka till scoutlokalen där Malin hade satt upp en tipsrunda angående miljö. När det var klart så gick vi tillbaka in och plockade ihop inför Scouternas natt som skulle ta plats följande helg.

 

/ GUSTAV

Råseglet på Ting 17

Råseglet på ting

 

I helgen (15-17 September) hade vi fyra representanter från Waxholm till “Sagan om Tingen” - Ting 2017.  På ting åker vi för att vara med och besluta om vårt distrikts utmanar-arbetsutskott, alltså Roslagens USCAU. (Och för att träffa gamla och nya vänner så klart).

Redan på båten på väg till Vässarö kunde vi höra viskningar “Där är de” “Är det de?” mm.

Vi i Roslagen beslutade om fyra viktiga motioner från runt om i distriktet, dessa fyra var: vart tinget skulle hållas nästa år, om AU:t skulle hålla en brädspelsshajk, om AU:t skulle fortsätta med sina barnkalas; och viktigast av allt, om det skulle finnas mer fika på AU:ts arrangemang. Den sistnämnda motionen röstades tyvärr ner :/De planerade händelserna under helgen var egentligen bara mat, tingsförklaring och en tio minuters tipspromenad. Annars var det rätt mycket tälthäng, fotboll,volleybolloch mata fåren.mms_c01c3d5f9d2217d01563243a1a7f8c1a.6246899.jpg

 

// JOHANNES

 

 

Eriksömöte

Dagens Eriksömöte, planerat av Filip, inleddes med att ropa. Efter några spännande omgångar "femton" tog vi oss bort till vindskyddet. Där eldade vi och vårt senaste tillskott Emma fick öva på att hantera kniv. När vi väl hade en stor brasa vallade vi det enorma förråd bilar vi hade med oss och diskuterade kommande händelser såsom Ting och Scouternas Natt. Vi avslutade mötet med att viska ropet.

 

// MÄRTA

Avdelninfgsmöte 2: Inventering och städning

Vi började mötet i Råsegelrummet. Där letade vi efter läder, vi hittade inget läder så vi gav upp. Vi lånade lite läder av Ugglan och gick ut till edlstaden. Simon planerade mötet och ledde därför ropet. Vi lekte namnlekar för att Emma som är ny, skulle lära sig alla namn. Detta var hennes första möte och jag tror vi kommer att komma överens mycket väl.

 

Efter att ha flummat lite runt eldstaden gick vi ner till parkeringen och lekte leken Ninja. Det var jättekul, Simon vann och Emma kom 2:a. När vi gick in märkte vi att vi var väldigt många och att vi förmodligen skulle behöva möblera om i vårat rum för att få plats allihop. Vi fällde ihop bordet så att det tog mindre plats. Vi städade våra lådor och lade upp saker på hyllorna så at vi fick mer plats på golvet. Mötet vart mest att städa efter det och när det var en halv timme kvar kom Mia på att vi som behövde göra söljor fick börja med det, som vi hade planerat. Jag, Johannes, Gustav, Emma och Malin bröjade på våra söljor. Medans resten lade tillbaka lådorna på sina platser. Ingen hann färdigt med sina söljor men vi kom en bit, vi får fortästta någon annt möte. Vi gick igenom vad som skulle hände under de närmaste veckorna. Jag tyckte att mötet var väldigt roligt, vi hade roligt samtidigt som vi jobbade framåt med att städa lyan.

 

// EDVIN