Logga in

Ugglan

Vinterövernattning blir vinterkväll

I dessa tider så får vi anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är glada att kunna träffas varje vecka och fortsätta med våra möten. 

När det gäller övernattning så blir det lite mer klurigt, inte minst vinterövernattningen när vi sover alla i ett tält och behöver hjälp av flera föräldrar för att sitta eldvakt. Det blir omöjligt att hålla avstånd.

 Vi har därför bestämt tillsammans med scouterna att vi istället genomför en Vinterkväll. Vi träffas på eftermiddagen och går en promenad och förhoppningsvis hittar vi en bra plats att slå läger på. Där lagar vi middag tillsammans och har lite lägerbål innan vi går hemåt igen. Vi håller tummarna att snön ligger kvar och att det blir en mysig kväll. Vi kommer att vara på Killingen och det blir den 20 februari. Mer information kommer.

Mvh Ledarna/

Anna, Peter, Pelle och Marcus

Ugglans vårövernattning på Själbottna

Tältövernattning 11-12 maj på Själbottna

Nu är det dags att verkligen använda det vi tränat på under hela året. Vi kommer bo i tält på en ö ute skärgården, laga all vår mat ute, njuta av att vara ute i skärgården och (förhoppningsvis) vårsolens värme.

Resan dit går med Vaxholmsbåt till Själbottna. Bara resan är ju ett äventyr! För hemresan fanns inga bra Vaxholmsbåtar så då behöver vi bli hämtade på Östra Lagnö (färja till Ljusterö). 

Ladda ner inbjudan.

Ugglans vårdag

Söndagen den 31 mars ger sig Ugglan ut för att möta våren. Inbjudan hittar du här. Anmälan senast onsdag 27 mars.

Amerikanska plättar

Hej, jag lovade att ge er receptet på de amerikanska plättarna. Här kommer det!

https://www.ica.se/recept/amerikanska-pannkakor-713437/

Ugglan blir utvandrare

På Ugglans övernattning 24-25 november så följer vi de svenska utvandrarna i 1870-talets Sverige till det nya landet i Amerikas förenta stater. Vi åker till Narven utanför Norrtälje.

Med bil: 8 mil från Stockholm och Uppsala. Kör mot Vätö efter Norrtälje. Efter ca 4 km vägvisare ”Narven”. På lördagen avstigning vid avfarten från Vätövägen. På söndagen hämtning vid stugan. De föräldrar som skall köra kommer bli kontaktade.

Inbjudan och utrustningslista.