Logga in

Ugglan

Ugglans vårövernattning på Själbottna

Tältövernattning 11-12 maj på Själbottna

Nu är det dags att verkligen använda det vi tränat på under hela året. Vi kommer bo i tält på en ö ute skärgården, laga all vår mat ute, njuta av att vara ute i skärgården och (förhoppningsvis) vårsolens värme.

Resan dit går med Vaxholmsbåt till Själbottna. Bara resan är ju ett äventyr! För hemresan fanns inga bra Vaxholmsbåtar så då behöver vi bli hämtade på Östra Lagnö (färja till Ljusterö). 

Ladda ner inbjudan.

Ugglans vårdag

Söndagen den 31 mars ger sig Ugglan ut för att möta våren. Inbjudan hittar du här. Anmälan senast onsdag 27 mars.

Amerikanska plättar

Hej, jag lovade att ge er receptet på de amerikanska plättarna. Här kommer det!

https://www.ica.se/recept/amerikanska-pannkakor-713437/

Ugglan blir utvandrare

På Ugglans övernattning 24-25 november så följer vi de svenska utvandrarna i 1870-talets Sverige till det nya landet i Amerikas förenta stater. Vi åker till Narven utanför Norrtälje.

Med bil: 8 mil från Stockholm och Uppsala. Kör mot Vätö efter Norrtälje. Efter ca 4 km vägvisare ”Narven”. På lördagen avstigning vid avfarten från Vätövägen. På söndagen hämtning vid stugan. De föräldrar som skall köra kommer bli kontaktade.

Inbjudan och utrustningslista.

Ugglan på Nibble 17 sept

Måndagen den 17 september har Ugglan terminens första möte i skogen. Vi kommer ha ett sådant här möte en gång i månaden och vi kommer vara på flera olika platser under året.
På måndag kommer vi att både samlas och avsluta vid Nibble, på grusparkeringen längst inne i Nibbleviken. Mötestiderna är de vanliga. Vi börjar 18.20 på angiven plats och vi avslutar senast 20.20. Vi försöker anpassa oss så att du som skall till Rindö eller Skarpö hinner med färjan 20.30.
På varje ute-i-skogen-möte skall du ha med dig. Kåsa, sittskydd och kläder efter väder. Packa i en liten ryggsäck så att du kan ha händerna fria. Ibland är det en liten bit (upp till en kilometer) till den plats där vi skall vara så bra skor är också viktigt.
Äntligen får vi komma ut i skogen!