Logga in

Ugglan

Höstterminen 2023

Vi börjar terminen tillsammans med de andra avdelningarna på Eriksö, söndag 27 augusti 13-14.30. Där kommer våra 2:a åringar att byta avdelning under mötet och på så vis träffa nya ledare och kompisar på Sjöfåglarna. Vi på Ugglan får samtidigt ta emot våra nya 1:a åringar från Insekterna och Myrorna.

Vårt första möte för terminen har vi måndag 4 september kl 18.20-20.20, vid lokalen. 

Har du inte varit med på scouterna tidigare? Vill du komma och prova några möten så är du hjärtligt välkommen att göra det. Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så att vi vet att du kommer.

Vi ser fram emot en ny rolig termin på Ugglan!

Hälsningar

Anna, Peter, Oskar, Pelle, Calle, Fredrik, Cilla och Elin

Vinterövernattning blir vinterkväll

I dessa tider så får vi anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi är glada att kunna träffas varje vecka och fortsätta med våra möten. 

När det gäller övernattning så blir det lite mer klurigt, inte minst vinterövernattningen när vi sover alla i ett tält och behöver hjälp av flera föräldrar för att sitta eldvakt. Det blir omöjligt att hålla avstånd.

 Vi har därför bestämt tillsammans med scouterna att vi istället genomför en Vinterkväll. Vi träffas på eftermiddagen och går en promenad och förhoppningsvis hittar vi en bra plats att slå läger på. Där lagar vi middag tillsammans och har lite lägerbål innan vi går hemåt igen. Vi håller tummarna att snön ligger kvar och att det blir en mysig kväll. Vi kommer att vara på Killingen och det blir den 20 februari. Mer information kommer.

Mvh Ledarna/

Anna, Peter, Pelle och Marcus

Ugglans vårövernattning på Själbottna

Tältövernattning 11-12 maj på Själbottna

Nu är det dags att verkligen använda det vi tränat på under hela året. Vi kommer bo i tält på en ö ute skärgården, laga all vår mat ute, njuta av att vara ute i skärgården och (förhoppningsvis) vårsolens värme.

Resan dit går med Vaxholmsbåt till Själbottna. Bara resan är ju ett äventyr! För hemresan fanns inga bra Vaxholmsbåtar så då behöver vi bli hämtade på Östra Lagnö (färja till Ljusterö). 

Ladda ner inbjudan.

Ugglans vårdag

Söndagen den 31 mars ger sig Ugglan ut för att möta våren. Inbjudan hittar du här. Anmälan senast onsdag 27 mars.

Amerikanska plättar

Hej, jag lovade att ge er receptet på de amerikanska plättarna. Här kommer det!

https://www.ica.se/recept/amerikanska-pannkakor-713437/