Logga in

Sfgellogga stor 2013

Sjöfåglarnas mötesblogg

Här bloggar vi om vad Sjöfåglarna gör på sina möten. Ibland är det vi ledare som skriver och ibland någon av patrullerna.
Vi ledare blir jätteglada om du lämnar en kommentar på vad du tyckte om mötet.
Var det något som var extra bra eller något som inte var så bra så vill vi gärna veta det.

För att kunna lämna kommentarer behöver du vara inloggad. Tänk på att det du skriver kan läsas av alla inloggade.

Logga och Blogga

Nu har vi äntligen fått en ny fysisk kopia av vår loggbok. Vi har även börjat ta vår digitala kopia mer seriöst.

Idag har vi snackat om varför vi loggar och bloggar, vi har även diskuterat vilka märken vi vill ta, “Mat-trean” - Att laga och handla mat efter budget; “Sjukvårdstrean” - allmän avancerad sjukvård, bland annat HLR; och “logga och blogga” - att logga och blogga om vad patrullen gör.

Tilda och Malin tycker att den andra halvan av patrullen har dålig musiksmak (Jag och Gustav). Vi tycker självklart att Raubtier, Sabaton, Rammstein, Judas Priest, Volbeat, Dia Psalma, Green Day, Metallica, Nirvana, Iron Maiden, asking Alexandria och Queen är jättebra.

Vi taggar extremt för helgen, då vi ska ha en filmhajk, vi ska ha en helkväll med Star Trek och pizza.

/Dopping

Elda och brandövning

På detta möte har vi börjat med att leka en lek. Mitt i leken gick brandlarmet och vi fick utrymma lokalen. Alla kom ut i tid. Det var en brandövning. Efter det delade vi in oss i grupper om 3-4 personer. Sedan eldade vi såpvatten för att få det att koka över. Gruppen som gjorde det snabbast fick såpvattnet att koka på 10 minuter.Vi fick efter det träna på att släcka en brinnande docka med brandfilt. Det var inte så lätt men det var bra att vi fick öva på det. Patrullerna fick ha en patrullstund för att planera och skriva loggbok.

/ Dopping

Morsemeddelanden

Samling kl 18:20 vid Norrkulla gård. Tändstickor flammade. Ca femton fotogenlyktor tändes. Kvällshimmlen var halvklar med tydliga stjärnor och landskapet täcktes av lätt dis. Kvällens tema: morsesignalering! Efter att vi Sjöfåglar meddelat vår ankomst  med avdelningsropet traskade alla över till ängen på södra sidan och lekte en lek, änglar och demoner, sedan förberedde vi oss i två grupper per patrull för att med fotogenlyktor som enda ljuskälla sända morse-meddelanden från varsitt hörn av ängen till den andra patrullen.

Eldtyper

Vi startade mötet med att ropa Sjöfåglarnas rop och lekte apan i trädet där man parar ihop sig två och två och springer runt i cirkel oberoende av varandra. När lekledaren ropar en rörelse som tex apan i trädet, brutet ben, toaletten eller bröllopet gäller det att inte vara sista paret som gör rörelsen för då åker man ut. Efter leken var det dags för inspektion patrullvis och resten av mötet ängnade vi åt eldtyper.

Torka frukt

På scoutmötet den 29 september så började vi med en inspektion. Sedan byggde vi en rektangulär plan och lekte en lek som hette Fruktsallad. Leken gick ut på att alla delades upp i fyra frukter. Alla av samma frukt ställde sig tillsammans i hörnen av planen. Frukterna var äpple, banan, päron och apelsin. Ingvar var lekledare och Eva och Mia var blomflugor.