Logga in

Ugglan

Ugglans mötesblogg

Här bloggar vi ledare om vad Ugglan har gjort under sina möten.
Vi ledare blir jätteglada om du lämnar en kommentar på vad du tyckte om mötet.
Var det något som var extra bra eller något som inte var så bra så vill vi gärna veta det.

För att kunna lämna kommentarer behöver du vara inloggad. Tänk på att det du skriver kan läsas av alla inloggade. Det går också bra att lämna synpunkter direkt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Nu är terminen igång

Nu har uggleterminen startat och vi har en massa härliga scoutäventyr framför oss. Närmast har vi:

  • Ellboda-möte den 18/9
  • Möte med Guidning i Oskar-Fredriksborg den 25/9
  • Föräldramöte den 2/10 
  • Höstdag söndagen den 22/10
  • Höstövernattning på Lemshaga 25 - 26/11

Som ni ser har vi en spännande termin framför oss. 
I Ugglans filarkiv hittar du alla inbjudningar och ett terminsprogram med alla våra aktiviteter. https://www.waxholmsscoutkar.se/ugglan/filarkiv 

Här är några bilder från årets sommarläger.
Vi ses på måndag!

IMG 9365
Vi reser tält.

IMG 9460
Vi lagar mat på stormkök.

IMG 9405
Våra fina bord.

IMG 9390
Vi hugger ved.

IMG 9466
Vi kärnar smör med vispar vi gjort själva. Det blev riktigt gott.

IMG 9420
Vi täljer skedar - Du tar väl med din på nästa övernattning!

Brandkåren kommer!

Idag hade Ugglan finbesök av Räddningstjänsten i Vaxholm.

Efter en knopstafett hade förstaåringarna  en brandövning då de evakuerade lokalen från övervåningen medan andraårinagarna fick gömma sig i lokalen. Brandbilen var redan på plats så barndmännen kunde genast påbörja en kall rökövning. Det innebär att de i full mundering med lufttuber och vattenslang tog sig in i lokalen och försökte lokalisera var de 7 scouterna kunde finnas. Vi hade gjort det extra svår då alla scouter som var kvar inne satt väl gömda. 

Foto 2017 02 06 18 54 09
Under tiden som brandmännen dökdykte efter andraåringarna fick förstaåringarna titta på brandbilens utrustning och ställa alla sina frågor. Det är fantastiskt kul att höra vilka kloka frågor  och vilken bra kunskap scouterna har.

IMG 8150

IMG 8161
Det fanns mycket att titta på.

IMG 8165
Mest spännande var såklart att få sitta i Brandbilen

Foto 2017 02 06 19 35 43
När alla scouter var hittade fick även brandmännen som varit inne i huset svara på lite frågor.

IMG 8153
De kommer alltid med två bilar. En vi får titta i och en som står beredd om de skulle behöva dra ut på ett larm. Tack och lov kom inget larm denna kväll heller.

När alla var hittade, alla hade fått prova att sitta i brandbilen och alla frågor var besvarade var det dags att gå in och avsluta med en sångstund. Andraåringarna fick också berätta vad man skall tänka på på den kommande vinterövernattningen då vi skall sova i tält med kamin. Allt på temat eld och hur man hanterar eld så att inga olyckor skall uppkomma, men om det gör det skall man veta hur man hanterar situationen.

Ett stort stort tack till Räddningstjänstens deltidare som kom till oss och visade och lärde oss så mycket i kväll! TACK!!!

Nu börjar Uggleterminen!

Nu längtar vi ledare efetr att få träffa er alla igen!
Vi har haft en första planering och det kommer att hända mycket kul på avdelningen i vår. 

Det första och kanske mest spännande är vår vinterövernattning i tält den 18-19 februari.

Vinter

Vi ses på måndag den 16 januari klockan 18:20 - 20:20 i scoutlokalen.
Välkomna!

Nu har alla fått knivbevis!

För två veckor sedan visade alla scouter som var på plats att de kunde hantera kniven respektive yxa och såg.
Förra veckan hade vi vildmarkskväll och då fick alla beviset för att de kan hantera sina verktyg. 
Denna vecka var det dags att elda för första gången för de flesta. Alla patruller lyckades jättebra med att göra upp en eld.

IMG 1450 ny

Medan tre patruller eldade lärde sig de andra tre om sjukvård. 

När mötet närmade sig sitt slut så dök Phileas Fogg och hans betjänt Passepartout upp tillsammans med en av medlemmarna på Phileas klubb. Phileas hävdade bestämt att han skulle kunna resa runt jorden på bara 80 dagar!!! Klubbmedlemmen var helt säker på att detta inte sulle gå och de slog vad.
Phileas bad scouterna om hjälp att på söndag hjälpa till att utrusta hans expedition. Man behöver ha med sig mycket saker när man skall resa jorden runt. Spännade att se vilka äventyr som väntar på söndag.

Phileas Fogg
Passepartout, Phileas och en klubbmedlem

 

Höstövernattning med Ugglan 28 – 29 november!

 

Vi smalas en tidig morgon i november. Inga ledare är här. Vad är detta?  Jo ledarna har åkt i förväg för att värma upp stugan och förbereda helgen.  Therese tar hand om oss och ser till att alla får plats i bilarna.  Iväg vi far…
Efter en halvtimmes resa landar vi på Domaruddens parkeringsplats. Där träffar vi Gunilla som samlar oss och så ropar vi ropet. Nu är övernattningen i gång!  Ut från skogen kommer då Robin Hood farande! Sheriffens män har krävt att alla människor i Sherwoodskogen skall betala skatt! Nu vill Robin ta tillbaka pengarna och ge till de fattiga människorna.  Han ber oss om hjälp.  Vi går iväg genom skogen. Träffar Broder Tuck, Lille John och några andra av Robin Hoods män.  Självklart hjälper vi till med allt vi kan. Hos alla vi möter får vi små lappar med ord. Det är ord som aj, oh, när, lagt och bundit.
Så småningom kommer vi fram till stugan.  Vi får gå in och värma oss och sätta på regnkläder innan det är dags att gå ut igen och laga lunch. Att laga sin lunch själv är såklart kul men det är ganska blåsigt och lite regnigt och kallt nere vid lägerbålsplatsen. Det var i alla fall jättegott att få lite mat när den är klar.
Eftermiddagen var fullspäckad med program.  Det var lekar, surrning, samarbetsövning, göra egna pjäser om scoutlagen och hantverk. Roligast av allt var hantverket då vi fick göra övernattningsmärke, makramébälten och valknopar.
Det var jättelyxigt att få middagen serverad. Ejnar, Stefan och Jesper lagade mat och hjälpte till med allt möjligt under helgen. Till middag hade de lagat pasta med köttfärssås. Mums J Vi fick hjälpa till med att diska och städa lite efter maten.
Klockan halv åtta skulle vi samlas ute. Då dök Robin Hood upp igen.  Vi fick träffa fler av hans vänner.  Smedens dräng behövde hjälp att sortera sina verktyg med rätt namn, bonden behövde hjälp att tala om vilka grönsaker han hade att sälja och Robins följeslagare behövde hjälp att komma på vilka sånger de brukar sjunga. Nu fick vi ännu fler ord. Vad skulle vi ha dessa till? Jo men vänta. Robin sa att vakten skulle somna om man sjöng en sång för honom. Kan orden bli en sång? JA! ”När trollmor har lagt sina elva så troll” Jippie! Vi tog oss in i borgen och Robin kunde ta skatten och ge tillbaka till de fattiga människorna i Sherwoodskogen.
Nu var vi ganska trötta så det var skönt att komma in och få lite kvällsfika, ha en sångstund med Hasse då vi sjöng en massa och spelade upp våra pjäser om scoutlagen för att sedan krypa i säng.  Gunilla läste en saga om ett förtrollat garn…. ZZZzzzzzzz
På söndagen vaknade många av oss ganska tidigt. Vi fick vänta i matsalen tills det var dags för alla att kliva upp. Packa, frukost, borsta tänderna och packa klart det sista. Efter frukost hade vi en morgonsamling i friluftskyrkan som finns på Påta.  Lite lekar sen var det dags för först i mål, städning och en organisationstävling. Under förmiddagen regnade det i ungefär en halvtimme. Sama halvtimme som vi hade organisationstävlingen… Typiskt.
Nu var vi hungriga igen så då var det bara att laga lite lunch. Hajkbomb var det tänkt. Äventyrarpatrullen Örnen från GVB, som hade patrullhajk och bodde i Mickropåta, skulle också laga mat vid eldplatsen så vi fick samsas om elden och glöden.  Det blev i alla fall goda hajkbomber…
Nu är helgen slut. Vi lämnar Påta med en massa glada minnen. Vi längtar redan till nästa övernattning.
Vi som var med: Isidor, William L, Vanja, Wilma, Marcus, George, Emmy, Amanda, Theodor, Noah, Benjamin, Alexander, Karina, Gunilla, Ida, Sven, Hasse, Ejnar, Stefan och Jesper.