Logga in

Ugglan

Ugglans mötesblogg

Här bloggar vi ledare om vad Ugglan har gjort under sina möten.
Vi ledare blir jätteglada om du lämnar en kommentar på vad du tyckte om mötet.
Var det något som var extra bra eller något som inte var så bra så vill vi gärna veta det.

För att kunna lämna kommentarer behöver du vara inloggad. Tänk på att det du skriver kan läsas av alla inloggade.

Vårövernattning

Årets vårövernattning bar iväg till ön Lådna. 

Vädret kunde inte bli bättre och medgav sol och bad.

Övernattningen kan sammanfattas med dessa punkter:

  • Det roligaste var: kossor som åt pasta!
  • Det jobbigaste var: kossor som åt vår pasta!
  • Jag har lärt mig att: kossor gillar pasta!
  • Det jag kommer minnas mest är: kossor som äter pasta!
  • Det mest spännande var: kossor som åt pasta!
  • Det svåraste var: kossor som åt pasta!
  • Det mest konstiga var: kossor som åt pasta!

 

ko

V.11

Att vara ute och laga mat är något som tilltalar de flesta.

Dessutom smakar det alltid extra gott utomhus.

Ikväll fick scouterna patrullvis, läsa från recept, blanda ihop smet samt sedan steka amerikanska pannkakor. Med kanel och socker på blev det riktigt gott!

IMG 8675

Detta är ett led i att ta märket mattvåan.

Det ser ut såhär:

mattvåan

Märkeskrav
  1. För att få Mattvåan ska du ha varit med och lagat mat inomhus och utomhus på spritkök eller liknande och varit delaktig i matlagningen från start till disk.
  2. Men också kunna hantera hygienen enligt intressemärket Matettan.
  3. Du ska också vara med och planera menyn för en helgövernattning eller motsvarande tid.
  4. Du ska kunna följa ett recept och laga mat med flera ingredienser både inomhus och på öppen eld.
  5. Du ska också känna till vad som påverkar hållbarheten på olika livsmedel och hur de behöver förvaras.

Märkeskrav

  1. För att få Mattvåan ska du ha varit med och lagat mat inomhus och utomhus på spritkök eller liknande och varit delaktig i matlagningen från start till disk.
  2. Men också kunna hantera hygienen enligt intressemärket Matettan.
  3. Du ska också vara med och planera menyn för en helgövernattning eller motsvarande tid.
  4. Du ska kunna följa ett recept och laga mat med flera ingredienser både inomhus och på öppen eld.
  5. Du ska också känna till vad som påverkar hållbarheten på olika livsmedel och hur de behöver förvaras.

v. 7

Vi hade en spännande kväll där scouterna fick pröva på att släcka en brinnande docka med brandfilt.

Vi har tidigare övat med brandfilt och nu fick de chansen att pröva på riktigt. Det var nog med skräckblandad förtjusning scouterna släckte dockan, och det gjorde de med stort mod och tapperhet.
Givetvis med närvarande ledare, vatten och säkerhet i åtanke!

IMG 8514

 

Under tiden ena halvan av gänget släckte dockan, så fick andra halvan fortsätta att träna på att spänta ved och göra tuppstjärtar.

IMG 8517 1

Vinterdag

pulka

v.6

Cykelhjul kallas det för när vi har flera stationer med aktiviteter som scouterna roterar emellan.

På programmet denna gång skulle scouterna skriva loggbok (för artikel i fyren), svinta kastrullerna från helgens vinterövernattning samt packa ihop tältet.

Kvällen avslutades med en eldartävling. Ledarna hade en större vedbit att utgå ifrån samt en yxa, andraåringar en mindre vedklabbe, yxa och förstaåringarna en ännu mindre klabbe, samt späntkniv.

Först måste man dela vedklabben med yxa.

yxa

Här görs det tuppstjärtar i full fart.

tupp

När såpavattnet kokade så bubblade det över, dvs uppdraget slutfört!!

såkok