Logga in

Kårgemensam terminsstart 29/8 13:00

Stort tack till alla som var med, för ett fantastiskt läger på Issjö. Vi hoppas att ni alla har haft en riktigt skön sommar.

Nu tar vi nya tag inför en spännande termin med scouterna, utfärder i skogarna omkring oss och spännande övernattningar.

Vi välkomnar alla kårens medlemmar till kårgemensam terminsstart söndagen den 29 augusti kl 13:00 vid Tenö lada. Tillsammans inviger vi det nya scoutåret.

Vi börjar mötet i våra gamla avdelningar. Under mötet kommer sedan de scouter som ska byta gren att tillsammans med sina kompisar att välkomnas till sin nya avdelning. Vid mötets slut har vi alltså samlat oss i de avdelningar som vi kommer att tillhöra under det kommande året.

Vi räknar med att vara klara vid 14:30.

Välkommen!

Begagnade scoutprylar

Har du urvuxna scoutprylar eller söker du något som saknas? 

Nu har vi startat en köp & säljgrupp på Facebook där ni kan annonsera både sälj och önskade köp. 

Waxholms Scoutkår Köp & Sälj

Ny Scoutlokal!

Äntligen är det dags för en ny scoutlokal

Vaxholms stad har i budgeten för 2021 inkluderat kostnader för markarbeten och anslutningar för att vi ska kunna nyttja mark på Eriksö intill Orienteringsklubbens nuvarande lokal.

Det är tillsatt en projektledare från Vaxholms stad som kommer ge oss mer information och stötta oss i arbetet.  

Scoutlokalen kommer byggas av moduler, s.k. byggbodar, som sammanfogas till en yta om c:a 200 m2 där vi ska inrymma de lokaler som kommer att passa vår verksamhet betydligt bättre än dagens. 

Nästa steg är att påbörja ett bygglov, söka finansiering och köpa in de lämpligaste bodarna vi kan hitta. Vi räknar med att behöva köpa in vissa tjänster som t.ex. el och VVS. Delar av arbetet med sammanfogning och anpassning kommer däremot behöva ske med frivilliga krafter. 

Vi behöver nu din hjälp med att dra detta projekt i mål med allt från projektledning till praktiskt byggarbete. Anmäl ditt intresse och vad du kan hjälpa till med genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Avdelningsvis terminsavslutning

På grund av rådande läge är den kårgemensamma julavslutningen inställd. 

Varje avdelning har sin egen terminsavlutning på sitt sista möte för terminen istället. 

Uppdaterade medlemsuppgifter

Nu är en ny scouttermin igång och vi vill att du ser över dina medlemsuppgifter så vi har rätt kontaktinformation till dig. 

Detta görs via vårt medlemsregister Scoutnet som du når via www.scoutnet.se 

  pdf Instruktion för att redigera medlemsuppgifter i Scoutnet (145 KB)

Via Scoutnet kan du som scout även boka rabatterade resor med SJ.