Logga in

Begagnade scoutprylar

Har du urvuxna scoutprylar eller söker du något som saknas? 

Nu har vi startat en köp & säljgrupp på Facebook där ni kan annonsera både sälj och önskade köp. 

Waxholms Scoutkår Köp & Sälj

Ny Scoutlokal!

Äntligen är det dags för en ny scoutlokal

Vaxholms stad har i budgeten för 2021 inkluderat kostnader för markarbeten och anslutningar för att vi ska kunna nyttja mark på Eriksö intill Orienteringsklubbens nuvarande lokal.

Det är tillsatt en projektledare från Vaxholms stad som kommer ge oss mer information och stötta oss i arbetet.  

Scoutlokalen kommer byggas av moduler, s.k. byggbodar, som sammanfogas till en yta om c:a 200 m2 där vi ska inrymma de lokaler som kommer att passa vår verksamhet betydligt bättre än dagens. 

Nästa steg är att påbörja ett bygglov, söka finansiering och köpa in de lämpligaste bodarna vi kan hitta. Vi räknar med att behöva köpa in vissa tjänster som t.ex. el och VVS. Delar av arbetet med sammanfogning och anpassning kommer däremot behöva ske med frivilliga krafter. 

Vi behöver nu din hjälp med att dra detta projekt i mål med allt från projektledning till praktiskt byggarbete. Anmäl ditt intresse och vad du kan hjälpa till med genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Avdelningsvis terminsavslutning

På grund av rådande läge är den kårgemensamma julavslutningen inställd. 

Varje avdelning har sin egen terminsavlutning på sitt sista möte för terminen istället. 

Uppdaterade medlemsuppgifter

Nu är en ny scouttermin igång och vi vill att du ser över dina medlemsuppgifter så vi har rätt kontaktinformation till dig. 

Detta görs via vårt medlemsregister Scoutnet som du når via www.scoutnet.se 

  pdf Instruktion för att redigera medlemsuppgifter i Scoutnet (145 KB)

Via Scoutnet kan du som scout även boka rabatterade resor med SJ.

Prova-på-möte 6 september

Nu börjar Scouterna

Som scout får du vara med om en massa roliga och spännande saker. Du får lära dig att laga mat ute i skogen, skriva hemliga meddelanden, knyta knopar och mycket annat.

Det blir också roliga lekar & tävlingar, spännande äventyr och mysiga stunder framför brasan i en skogsglänta. På våren brukar vi bo i tält under en helg och under sommaren har vi fyra dagars läger. Låter det här kul?

Välkommen till Scoutgården, Björkstigen 7 (vid bussgaraget) söndagen den 6:e september klockan 14.00 – 15.00 eller 15.30 - 16.30

Vi har då ett prova-på-möte där du får vara med på ett scoutmöte och se hur det går till samtidigt som vi informerar föräldrar om scoutkårens verksamhet.

Vi ser gärna att alla som är intresserade av att vara med föranmäler sig i formuläret på vår hemsida: www.waxholmsscoutkar.se/foer-besoekare/bli-scout (extra viktigt om du inte kan komma på mötet 6/9)

För dig i åk 2 och 3 har vi möten på onsdagar och torsdagar c:a 18:15 - 19:45. Första ordinarie möte kommer att ske 9:e respektive 10:e september.

Välkommen!

Har du frågor? Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Till dig som förälder

För att kunna erbjuda en verksamhet med kvalitet till så många som möjligt behöver vi vara fler vuxna. Att vara hjälpledare är både kul och lärorikt och kräver inga särskilda förkunskaper. Om du är intresserad, anmäl dig gärna i förväg (se ovan).

I år har vi två tider för prova på mötet (14.00 - 15.00 resp 15.30 - 16.30). Vi hoppas på detta sätt att komma under folkhälsomyndighetens gräns på 50 personer. Vi tar ingen föranmälan till mötena utan först på plats gäller. Vi ber om förståelse om vi måste be er att återkomma senare.

PS: storasyskon är också välkomna att anmäla sig på hemsidan till våra andra avdelningar för äldre barn.