Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Chatarina i stället.

Äntligen scoutmöte- och räven Tofs kom på besök! 

Ett gäng glada och förväntansfulla scouter samlades på gården efter julledighet och uppehåll. Efter hejande och rop startade vi upp med en lek...och frågan vad händer idag hängde i luften. Väl inne samlades vi alla i spårar rummet. Vi hade fått besök. En liten, liten räv med ett stort, stort uppdrag dök upp. Superdetektiven Tofs Presenterar sig för scouterna och berättar om den mystiska pusselbit som han funnit. Han hade redan sänt ut sina vänner spårar-superhjältescouterna för att söka reda på resten av bitarna, då ett meddelande verkade finnas tillhands för de som hittar resten av bitarna. Tofs trodde dock att ytterligare hjälp kunde behövas och undrade därför om scouterna var villiga att hjälpa till, och givetvis var de redo! Tofs utnämnde scouterna till superhjältescouter, och jakten kunde inledas.

Scouterna började med att lösa chiffer, och tränade på samarbete i patrullerna. Det var lite knepigt men tillsammans och med lite stöd kunde de få fram det hemliga meddelandet.
Ja när man nu blivit en superhjältescout kunde man fundera på vad är egentligen en superhjälte??
Vi tittade på bilder av superhjältar både självklara och de som inte var så självklara, av kända och okända figurer och personer. Scouterna kom fram till att egenskaper var det som var grunden till att vara en hjälte; att vara snäll, rolig, konstnärlig och  omtänksam var en del av det som kom upp. Egenskaperna ledde sedan till handlingar som en superhjälte gör tex att rädda liv, släcka en brand eller att få andra att skratta. 
Efter det skapade patrullerna skattgömmor ihop om att kunna fylla dem med pusselbitar under terminens gång, även här kom samarbetet i fokus.
Kvällen avslutades med sång men innan dess hade vi reflektion, hur hade mötet varit, och varför.
Det var tummar upp från alla scouter.
Scouterna fick med sig en liten läxa; att fundera på sin egen superhjälte egenskap. Prata gärna vidare med era barn om det.
 
Tack för ikväll, ses nästa torsdag 
Rebecca, Edvin, Axel, Johannes & Alexanderreceived 146034450181810

Kåravslutning och nytt år

edvins näve

 

Tisdagen den 17 december hade vi traditionsenlig avslutning i församlingshemmet. Det var lite pirrigt för våra 1:a åringar som inte varit med tidigare, då hela kåren var samlad. Scouterna delades in i patruller över avdelningsgränserna och fick med gemensam kraft försöka lösa ett antal mer eller mindre kluriga problem, och en vinnande patrull korades när dessa var lösta. Därefter hade vi märkesutdelning för de scouter som missat samt omnämnande för några som utmärkt sig särskilt under terminen. Kvällen avslutades med lussebullar, saft och pepparkakor och massor med sång.

Vi vill passa på att  tacka er föräldrar , och er scouter för den här terminen, vi hoppas att ni haft det lika roligt som vi.

Välkomna tillbaka torsdagen 16 januari 2020 kl 18:15.

God Jul & ett gott nytt år önskar vi på Myrorna

Axel, Alexander, Edvin, Johannes och Rebecca

Pepparkakor och magneter

pepparkaksbak

Terminens sista möte, en mörk småregning decemberkväll, inleddes med lek och kast med livlina. Därefter delade scouterna upp sig och arbetade stationsvis med kvällens huvudteman bak och skapande. I köket bakades det pepparkakor, själva baket innefattade flera olika moment, som att ta instruktioner, planera och utföra. Det var både klurigt och lite tålamodsprövande men ffa roligt och gott( även om scouterna skulle få med sig sina pepparkakor hem var det svårt att inte provsmaka degen- för så klart måste man ju det !). På nedervåningen tillverkades det kylsåpsmagneter, även här fick scouterna jobba med processtänk, från idé till färdig produkt. Däremellan övades det på knopar, och ,några som saknade, gjorde söljor.

Kvällen avslutades med sångstund och rop.

Påminner om kårgemensam terminsavslutning på tisdag 17 december 18:15-19:45 på församlingsgården i Vaxholm

Varmt välkomna

Nästa möte torsdag 16 januari 2020, i scoutlokalen.

Möte 9, 5 december

20191205 195933

Kvällens möte fokuserade på att mäta och på fåglar. Efter rop och utelek samlades ledare och scouter i köket, vi pratade en del om våra fåglar, vad de behöver och hur vi kan hjälpa dem genom vintern. Scouterna fick göra egna "frömedaljonger" som de får med sig efter nästa möte, att hänga upp till fåglarna. Därefter fick scouterna öva sig i att mäta, det var lite klurigt....hur lång är min fot, min tumme osv och kan jag använda informationen till något var frågan. De som var hann fick också spela fågel memory och lära sig känna igen några av våra vanligaste fåglar. Mötet avslutades som det brukar med sång och rop och därefter lämnade  scouterna lokalen, med  en lapp med meddelande till alla föräldrar i handen.

Möte 28 nov - Snövit och de fyra sinnena

Kvällens möte på kullön skvallrade om att vi verkligen var i november med mörker och regn som hängde i luften. Efter rop och lek begav sig scouterna allt djupare in i kullöns mörka skog där de träffade på Snövit.