Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Chatarina i stället.

Möte 8, 17/10-19, Måla påsar

Myror i alla de färger...ikväll har förstaåringarna, och ett par andraåringar, satt sin konstnärliga prägel på matpåsarna som de om två möten med sömnad kommer att färdigställa. Andraåringarna batikmålade sin påsar avsedda för toalettartiklar och arbetade med chiffer. Barnen jobbade fokuserat och vi hann dessutom med både en och annan knopövning och kast med livlina. Mötet avslutades med några ,för barnen, nya och några gamla bekanta sånger...vissa trixigare än andra. Be dem gärna visa vad vi "sjunger" med fingrarna, här gäller det att ha fokus. Glada barn men med lite kalla fötter...ta gärna med inneskor.

Möte 4, 26/9-19

Nu är årets första Kullö-möte avklarat, Vi hade fint väder och alla verkade glada och nöjda. Vi började mötet med ett rop som vanligt, efter det så gick andra-åringarna för att förbereda elden medans vi delade ut scoutskjortor till de so inte hade. Första-åringarna började med att leka kramkull en stund medans vi skickade ut dem på ett kort spår som ledde till eldplatsen. På spåret pratade de om allemansrätten, vad ett naturreservat innebär och hur man gör scouthälsningen. Sedan mötes alla scouter vid den fina elden som andra-åringarna gjort och drack varm saft med havrekakor. Men allt kul måste någon gång ta slut så vi tvingades att bege oss tillbaka hem. Vi avslutade sedan mötet vid forbolls planen där vi började det.

Möte 5/9-19

Hej, Nu har vi börjat terminen med vårat första möte, Nya Ansikten. Under mötet så lekte vi namnlekar, lärde oss en knop, lekte Farfars skaferi och avslutade med en sångstund.

Ny termin HT19

Nya terminen har dragit igång.

Insekterna och Myrorna på övernattning - Räddade Circus Tuocs (2)

Lördag

Det var många och scouter och föräldrar som var redo vid lokalen.Totalt var det 41 st scouter som anmält sig till höstens övernattning, det första för merparten. Med hjälp av föräldrarnas bilar så åkte vi till Rånäs. Vi blev avsläppta i skogen och efter att vi ätit en frukt började dagens spår. Vi gick patrullvis med våra dagrycksäckar med oss. Vår övriga packning kördes direkt till stugan.

Under hela förmiddagen gick vi längs spåret där vi följde och hjälpte cirkusen Tuocs.IMG 8635 clownIMG 20171125 143300 1 scouter

Cirkus Tuocs hade fått lite problem. Djuren hade sprungit bort, maten hade försvunnit och clownen fick akut scenskräck. När vi väl hittade vägen efter en lätt väntetid på två timmar träffade vi clownen Julle, som hade fått brev men kunde ju tyvärr inte läsa chiffer. Vi hjälpte honom lösa och läsa brevet. Vi gick vidare och hittade en lunchplats där vi lagade köttbullar och bulgur i patrullen.

 LUnch liten

Efter lunch träffade vi en djurskötare där vi med hjälp av en livlina som vi kastade ut hämtade in alla djur som sprungit bort. Vi hittade både lejonet Simba och vildsvinet Pumba. Vi räddade dem med bravur... oftast. Efter det fick vi springa ut i skogen och leta efter intressanta svampar och växter och sortera vilka som var eller inte var ätliga.

När vi var nästan framme fick vid stugan så fick de som ville måla sig själva eller en ledare i ansiktet, det blev lite clownliknande målningar.

I eftermiddagspasset ingick att träna inför märkestagningen i morgon, det var knopar, chiffer, sätta ihop och tända stormkök och lyktor.

ChifferStormkök

Äntligen fick vi gå in och se hur stugan såg ut. Det var några som glömt långkalsongerna hem och det var många timmar ute i skogen. Nu fick vi packa upp våra liggunderlag och hitta vår sovplats. Stugan hade tre olika rum, 2 sovsalar och en stor matsal. Myrorna sov i ett av rummen och Insekterna i de andra. 17.30 käkade vi middag inomhus. Det var världens godaste spagetti med köttfärssås som köket hade lagat.IMG 20171126 090514 köket

Efter middagen började vi känna oss lite mosiga efter en hel dag ute men dagen var inte slut. För Råseglet hade hittat på ännu en till rolig aktivitet, ett kvällsspår som vi skulle gå. Vi var ute runt stugan och på ängen, det var helt svart! Det var olika stationer: sjukvård, där en lindansare hade ramlat ner och behövde en mitella, vi tillverkade en slackline med hjälp av knopar, gjorde egna clown näsor och lekte olika lekar.IMG 20171125 163138 råseglet

När vi kom in fick vi smörgås och varm choklad som smakade gott. Efter det fick äntligen sätta på oss våra pyjamasar och borsta tänderna och sen avslutade vi dagen men sångstund. Axel spelade gitarr och vi sjöng, det blev en och annan gäsp mellan sångerna.

Sångstund

De flesta somnade ganska ovaggade...!

Söndag

Väckning med pepparkaka! Många hade redan vaknat men det var en rolig överraskning och smakade gott. Vi packade ihop alla våra saker och sen åt vi frukost, de flesta åt en rejäl portion gröt och smörgås.

Vi borstade tänderna och fick ställa ut vår packning. Nu var det dags för ännu en dag ute. På med alla kläder, ruggit ute så vi letade reda på alla varma tröjor och gick ut. Nu var det märkestagning – spännande! Det betyder att varje scout ska visa vad de lärt sig. Det är olika märken beroende på hur gammal man är, om man är 1:a åring eller 2:a årng: Knopar, Tända, Matettan och Chiffer. Allt det här har vi har tränat på under höstterminen.

Lunchdag = Hajkbomb - Äntligen fick se och smaka på en Hajkbomb. Det var jättegott! Nästan som en pytt i panna som vi stekte på elden.

.IMG 20171126 120534 runt eldenIMG 20171126 122127 hajkbomb

Efter lunch så hade vi bara en programpunkt kvar för den här övernattningen och det var en av höjdpunkterna, att äntligen få sina märken. Märkena delades ut under en ceremoni där varje scout fick ta emot märkena, ledaren sa ”Var redo” och scouten svarade ”Alltid redo”.

Helt plötsligt stod föräldrarna och väntade och det vara bara att samla ihop sin packning och hoppa in i bilen. Ryktet säger att det var en och annan som somnade i bilen hem, både scouter och ledare..

Tack alla barn för att ni föjlde med på höstens övernattning och tack till era föräldrar som ställde upp och hjälpte till att köra och jobba i köket. Utan er hade det inte blivit någon övernattning. I natt sover vi gott hemma i våra egna sängar och så ses vi på nästa möte onsdag (Insekterna) resp. torsdag (Myrorna).

Kram på er!