Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Chatarina i stället.

Solfinas konstruktioner

Ikväll behöver ni ha med lite klureri och fantasi, en gnutta tålmodighet och uppfinningsrikedom var Tofs budskap till scouterna. Att kommunicera, kunna följa en instruktion i samarbete med varandra blev kvällens huvudtema. Scouterna fick känna , men inte se, en konstruktion och sedan skapa sig en bild i huvudet hur den var byggd ,samarbeta och försöka skapa något så lika originalet. Klurigt och kul. Hur bygger man egentligen en bro av play -dough och spagetti och hur mäter man hållfastheten? Ja det vet scouterna efter ikväll, men svårast var ändå kanske var konstuktionsbygget av spagetti och ...geléhallon......kanske inte att skapa, men mer i att tänka..byggmaterial -inte ätmaterial :-)

Vi avslutade med sång och eld på gårdsplanen denna fantastiskt fina vårkväll.
 
Rebecca, Axel, Edvin och Johannes
 received 2515140918739763

Scoutfix

Tänk vad mycket  en patrull kan om man lägger samman all kunskap. 

En scout rör sig ofta i skog och mark och behöver visa hänsyn och omtanke om allt levande. Men hur vet man var man får göra då undrade Tofts? Och hur var det nu egentligen om man skulle behöva göra upp en eld, eller kanske slå upp ett tält...eller förtöja båten.......hm....
Vi delade in oss i två patruller och arbetade växelvis med knopar, allemansrätt och djur och natur...det här var ju lätt eller hur?
Skor och jacka på och ut på tipspromenad.....vad var det nu vi lärt oss. 
Fantastiskt duktiga scouter som samarbetade och klurade. Det känns tryggt.
Vi avslutade kvällen ute på gården med facit( och oj så duktiga de var) och sång
received 150901266302944

Sånt scouter gör

Att träna på kom-ihåg, är något som man alltid har nytta av. Vi fungerar olika  och behöver ta hjälp av det som fungerar bäst för var och en....och hur vet man vad som fungerar då...man provar sig fram, och ännu bättre är det om det är något som är roligt och lärorikt, menade Tofs. Att bry sig om och hjälpa andra, var något annat  Tofs lyfte i sitt meddelande. Hur kan man som scout hjälpa andra? Och vad händer om någon gör sig illa?

Vi inledde med Kims spel och sedan fortsatte första åringarna att träna sitt kom i håg med hjälpoch av memory med fåglar och namn. Korten var också färgkodade för den som tyckte det var lättare...så vips natur och minne i ett .
Andra åringarna fick träna sjukvård på en stackars Johannes som brutit benet, tack och lov löste scouterna den uppgiften också.
Vi avslutade med att prata om eld och att släcka, och gissa varför man inte släcker brinnande olja med vatten....fråga scouterna för dom vet.
Sång och avslut kring elden.
Tack för i kväll.
received 305305750432841

Klaras klätternät

 
Den här kvällen gick i klurighetens tecken. Tofs meddelade att Klara fixat en del utmaningar för att få scouterna att samarbeta.....och visst blev det tydligt att tillsammans når man både högre och längre, men visst var det också lite läskigt att släppa taget och helt lita på andra......framförallt med en spindel lurandes bakom hörnet. Tur att en klurighet bjöd på knäckebröd, för tankeverksamhet kräver energi. 
Mötet avslutades med eld ute, och sång.
 received 234671021232196

Tofs spårarrunda

En tapper liten skara scouter möttes i mörkret på Kullön. Vi började mötet med att tända lyktor och lekte en lek där scouterna själva fick bestämma, beskriva och leda. 

Så dök Tofs upp igen och gav scouterna en klurig utmaning. Ni skall följa ett spår och för att klara det måste ni tyda alla tecken...undrar om ni har lika gott minne som jag.....
Vi gick igenom spårtecken hur de såg ut och dess betydelse, innan scouterna som med sin låga numerär bildade en gemensam patrull, gav sig iväg.
Med lyktor i mörkret hjälptes de åt att försöka tyda och följa tecken. De hade på sin väg också funnit en del ledtrådar dolda i ett chiffer, som de gemensamt löste. Vidare genom hagar stannade vi upp och pratade om, hur vet man vart man är och vart man ska?
Scouterna fick titta på en karta och där försöka lista ut var vi var genom att tyda de tecken som syntes på kartan. Målet ledde dem till lägerelden där vi sjöng, drack saft och åt kex. Därefter gick vi ...supertysta....på led genom naturreservatet för att avsluta med rop på parkeringen....å tänk trots det hala underlaget av lera höll sig alla på fötter.
 
Tack för ikväll.
 
Rebecca, Axel, Johannes Alexander och Edvin
 received 201703507710530