Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Vecka 49

Jul på Hogwarts 

 

Det är dags att fira jul och alla vill åka hem, men Voldemort har med sina besvärjelser ställt till det!

Givetvis tog vi scouterna till hjälp för att hitta ledtrådar och lyckades med att få ihop trollformeln igen!

IMG 3417 1

Ute på Kullön hade vi fyra olika stationer där scouterna fick klura tillsammans, och där de då mötte Harry Potter, rektor Dumbledore, Madam Hooch och Madam Rugguggla. De fick hjälpa till med ett memory, sätta händelser i tidsordning och kasta bollar. På stationerna hittade de den försvunna koden till trollformeln.

Väl kämpat av scouterna och efteråt samlades vi vid elden och drack välförtjänt varm saft.

Lasse-Maja och Mobilmysteriet - Övernattning HT21

Scouterna mötte upp konstapeln som berättade att mobilerna inte fungerade. Polismästarens assistent Virra Bohrt hjälpte scouterna på traven med att komma på rätt spår till första stationen. Scouterna mötte lindansaren Akro Baat som hade en trasig lina att gå över.

IMG_0027.jpg

Vecka 45

 

Hur man INTE ska packa sin ryggsäck hade vi en genomgång i, samt även hur ryggsäcken ska packas. Det var spännande att se vilka tokiga saker ledaren hade packat ner i sin ryggsäck.


Det var även full fart med att måla och färga tyg i batik.
De som ej hade målat sina matpåsar fick nu göra det, och treorna fick färga tyger i batik som nästa vecka ska sys till hygienpåsar.
Vidare fick de tvinna makramegarn till att göra snören till sina påsar.

Höstäventyr i Chokladfabriken

Under höstlovet anordnade kåren en höstlovsaktivitet på temat Kalle och Chokladfabriken.

Scouterna delades upp i fyra patruller som förberedde sitt patrull-material för äventyret, sedan bar färden iväg mot fabriken vid kanotklubben. Patrullerna tävlade om ordningen de skickades iväg i, det involverade chiffer, och andra utmaningar.

9f140d84-4682-4042-8407-0a656d8ba7d9.jpg

Vecka 43

Den här veckan var vi ute på kullön!

Alla 2:orna skapade stjärntecken och kollade på stjärnhimlen och 3:orna delades upp i mindre grupper som skickade morse till varandra. Perfekt tillfälle när det är så mörkt ute.

Mötet avslutades med sångstund runt lyktorna.

684034bb-4892-4b80-adb4-fd6a45f9db541.jpg

--  ---  .-.  ...  .  /  .-.-  .-.  /  -.-  ..-  .-..

Inget möte nästa vecka 4:e november pga höstlov. Vi har istället en kårgemensam höstlovsaktivitet i år den 6:e november! https://www.waxholmsscoutkar.se/myrorna/terminsprogram/handelsedetaljer/1811/10|25|68/hostlovsaktivitet-ht21