Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Chatarina i stället.

Tofs spårarrunda

En tapper liten skara scouter möttes i mörkret på Kullön. Vi började mötet med att tända lyktor och lekte en lek där scouterna själva fick bestämma, beskriva och leda. 

Så dök Tofs upp igen och gav scouterna en klurig utmaning. Ni skall följa ett spår och för att klara det måste ni tyda alla tecken...undrar om ni har lika gott minne som jag.....
Vi gick igenom spårtecken hur de såg ut och dess betydelse, innan scouterna som med sin låga numerär bildade en gemensam patrull, gav sig iväg.
Med lyktor i mörkret hjälptes de åt att försöka tyda och följa tecken. De hade på sin väg också funnit en del ledtrådar dolda i ett chiffer, som de gemensamt löste. Vidare genom hagar stannade vi upp och pratade om, hur vet man vart man är och vart man ska?
Scouterna fick titta på en karta och där försöka lista ut var vi var genom att tyda de tecken som syntes på kartan. Målet ledde dem till lägerelden där vi sjöng, drack saft och åt kex. Därefter gick vi ...supertysta....på led genom naturreservatet för att avsluta med rop på parkeringen....å tänk trots det hala underlaget av lera höll sig alla på fötter.
 
Tack för ikväll.
 
Rebecca, Axel, Johannes Alexander och Edvin
 

Thinking day

Ny kväll nya utmaningar. Scouterna var fulla med spring, och vi lekte ute en stund innan vi övade oss i att ta ställning. Ja, kanske/vet inte eller nej. Att själv få fundera lite på vad som är viktigt för mig, vad som är ok för mig och vad jag inte gillar. Därefter begav oss in för att höra vad Tofs hade att meddela. Tofs återkopplade till egenskaperna som var och en tidigare funderat på  i och med att vara superhjältescout, och om vad som är gemensamt för alla superhjältar, att vara snäll, att se till att alla får vara med och om att vara modig.

Tofs skickade med scouterna att fundera på vad det är och lyfte att mod också kan vara att att våga säga nej när något inte känns rätt.

Därefter delade vi upp dem patrullvis. Vi pratade om Thinking day visade bilder från Jamboree 2019 i USA, och diskuterade om jämlikhet, mångfald och inkludering. Vi jobbade praktiskt och övade på knopar. Därefter tränade vi samarbete och hade inomhus orientering. Vi avslutade som vanligt med gemensam sångstund. Summa Summarum; att vara scout innebär att vara en schysst kompis!

Sportlov  innebär inget möte nästa vecka.

Välkomna åter 5 mars på Kullön!

Rebecca, Axel, Johannes, Alexander och Edvin
received 1076277306039874

Naturexperten Grindal

Äntligen torsdag!

Kvällen började med koncentrationslek ute, och redan här började mötets röda tråd bli tydlig, men att ”följa Johannes” var inte det lättaste. Efter en hel del skratt  var det dags att ge sig av in för att höra vad Tofs hade att meddela. Tofs introducerade Grindal lite närmare för scouterna, förutom att vara en expert på natur och djur hade Grindal även stor nytta av att ha ett gott minne. Scouterna fick i uppdrag att testa minnes förmåga, träna samarbete och fixa världens bästa spårarhjälpmedel; snigelslem! Det blev en fartfylld kväll, där scouterna patrullvis gick runt till olika stationer, lyssna-kom-ihåg-härma- gissa= här var det djurläten och att kunna återge som var i fokus, skaka-memorera- para ihop =Ljud-Memory, Titta- memorera- återberätta= Kims spel där bildminnet är poängen. Som avslutning fick så scouterna skapa sitt eget snigelslem. Läsa, samarbeta och fördela uppgifter, räkna, mäta, vispa....och så vips....så hade de alla lyckats.

Vilken insats, superbra jobbat superhjälte scouter!

Ses nästa torsdag

Rebecca, Axel, Alexander Edvin & Johannes

received 207254963788453

Vårens märken

Samling, rop ,lek....och meddelande från Tofs som klappat en björn och blivit biten i handen.

Oj oj, bäst att skaffa sig kunskap om både sjukvård och djur. Mantlar på !

 1:a åringarna arbetade grupper med däggdjur-  Ja vad är det egentligen- fråga gärna era scouter vad de lärt sig. Grupperna fick själva välja ut varsitt däggdjur, leta efter fakta och presentera för 2:a åringarna som fick gissa vilket djur som dolde sig bakom beskrivningen. 2:a åringarna tittade igenom den stora sjukvårdsväskan, tränade på att tvätta sår och lägga förband. Som avslutning fick de  prova på att ligga i stabilt sidoläge och pratade om varför det är viktigt att lägga en medvetslös person i den ställningen.

Vi hann med lite knopar innan vi hade reflektion och sångstund. Mantlar av och hemfärd.

Tack för ikväll, ses nästa torsdag

Rebecca , Axel , Edvin, Alexander och Johannes.

received 2508406815936776

Spårar-superhjältescouterna är försvunna

Resized 20191024 190847

I nästan becksvart mörker och dis samlades myror och ledare på Kullön för att få ett nytt spännande uppdrag som förhoppningsvis skulle leda till en ny pusselbit. Tofs dök upp och fick hjälp att läsa upp sitt meddelande; spårar- superhjältescouterna är försvunna. Tofs hade letat överallt efter det att han upptäckt deras mantlar i sin lya(....ja vad är egentligen en lya...ja det hade flera av scouterna koll på..fråga dem gärna). Reflekterande Josefin, Uppfinningsrika Mary- Ellen, Fantasifulla Solfina, Samarbetande klara och Naturexperten Grindal var spårlöst borta. Scouterna fick i uppdrag att hjälpa Tofs att hitta dem, Tofs var också ganska säker på att det fanns ett lösenord gömt någonstans....