Logga in med ScoutID Logga ut ScoutID

Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Sportlov

Den här veckan har vi sportlov. Vi ses igen den  6 mars!

Ha ett kul sportlov allihopa!

//Ledarna

Välkommen till vårterminen 2019!

Välkommen tillbaka!  

Det har varit full fart på våra möten. Vi har pratat om sånt scouter gör, en liten påminnelse om Scoutlagen, hur märkena ska sitta på skjortan, scouterna fick sina fickböcker och har klistrat in chiffernycklar i dem. Den här terminens märken för första-åringarna är Natur och för andra-åringarna Plåstra. Utifrån det har vi pratat om olika djur som scouterna hittade i böcker och tränat på att göra rent sår.

På Kullön pratade vi om is-vett och tränade på att dra in varandra med hjälp en livlina och pulka/åklapp mm. Det smakade gott med saft och skorpa runt elden.

På ett annat möte pratade vi om återvinning och hur och vad vi kan göra för att ta hand om vårt jordklot. Vi utväxlade många bra tankar och idéer.

Våra möten avslutas med sångstund med Axel som spelar gitarr, ett uppskattat inslag?.

Möte 9 - Föräldramöte

I kväll var det extra mycket människor vid vår lokal, förutom alla scouter så var föräldrarna också på plats. Vi lekte en lek tillsammans och sen gick vi in loikalen. Vi samlades ner och där kom det två scouter som hade packat sina ryggor inför övernattningen. Den en hade lite slarvigt slängt ner alla sina prylar i ryggsäcken. Det blev lite svårt att hitta och det var dessutom en massa onödiga saker ner packade.. Filmer, badbyxor och böcker det är inget vi behöver ha med på en övernattning! Den andra scouten hade lite mer koll.. Den hade varit smart att packa i små påsar så att ombyte fanns i en påse, nattkläder i en annan osv. Det stod dessutom på påsarna vad som var i varje. Det blev enkelt att hitta. Förutom stor ryggan så var den en liten rygga som innehåll extra vantar, sittunderlägg, regnkläder och matsaker. Så summa summarum, vi kom överens om att varje scout ska vara med och packa sin egen rygga. Alla fick en packlista med sig hem att kika på.

Efteråt så samlades alla föräldrar för att prata igenom övernattningen och vad vi behöver hjälp med, kök och transporter. Sen fick scouterna och föräldrarna göra en organisationslek. Det var inte föräldrarna som vann..de får öva lite mer på Insekternas ro:-)

Vi avslutade möte med en sångstund där vi sjöng så att de vibrerade i rutorna.

Nästa möte är det sydags så då hälsar vi föräldrar med symaskin extra välkomna.

 

Möte 8 - Ljus och värme

Vädret var med oss denna kväll på Kullön och vi fick njuta av en stjärnklar himmel och en magisk fullmåne under vårt möte.
 
Ettåringarna fortsatte öva på att tända lyktor och visade upp stort tålamod då tändstickorna var lite fuktiga. Till slut fick vi fyr på de flesta och kunde ta våra lyktor och gå till tvååringarna som gått före för att förbereda elden vi samlades runt. Tvååringarna hann också med en övning i samarbete innan vi alla samlades.
 
Vi pratade om Scoutlagen, att det är viktigt att vara en bra kompis, att lyssna på varandra och hjälpas åt. Vi satt patrullvis och pratade och barnen fick ge sin syn på de 7 lagarna.
 
Kvällen avslutades förstås runt elden där vi åt skorpor och drack varm saft. Axel spelade på sin gitarr och hela gänget sjöng så det ekade mellan träden.
IMG 20181024 193451
Nästa vecka är det inget möte, njut av höstlovet!

Möte 7 - En hemlighet

På mötet så målades de sista matpåsarna färdigt. Förstaåringarna tvinnade sina snören till sina påsar.

IMG 20181017 185123

Andra åringarna flätade snören till sina hygienpåsar och gick sedan över till chiffer.

IMG 20181017 185101 Matpåse IMG 20181017 195123 snoddar

Mötet avslutades med sångstund och Temperaturen.

Nästa möte är på Kullön, då ses vi på fotbollsplanen. Kom i håg ha på varma kläder och ta med mugg/kåsa och sittunderlag.