Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Terminens sista möte

Vi gick patrullvis en liten orienterings-runda på Kullö under terminens sista möte. Vi lärde oss mer om vilka färger som representerar vad på orienteringskartan, t ex kan illgrönt vara ogenomträngligt snårbuskage och samlade bland annat olika sorters blommor. Tyvärr var inte de gulliga fåren (eller deras bajs) med på kartan, men de är i alla fall ute i hagen nu och mumsar gräs resten av sommaren. Vid rundans slut väntade glass-Hasse...! Vi samlades vid grillplatsen och pratade om kommande lördags (5/6) dagaktivitet och sommarlägret, som vi hoppas att så många som möjligt kommer att anmäla sig till (mail kommer).

Tack för en jättetrevlig termin och så ses vi på sommarläger i augusti eller vid höstterminens början!

Tältresning på Kullö 19/5

Vi lyckades med goda gemensamma krafter få upp tre fina tält på Kullö på onsdagskvällen! Scouterna samarbetade bra och tyckte det var mysigt att sitta in i tälten och minnas tillbaka över terminen och året på sådant som vi har gjort. Några axplock från det som varit mest minnesvärt är; "Bäst-i-test-utmaningarna", använda stormkök, att göra insektshotell och att resa tält!
Vi hann även med ett naturbingo som fick vargyl (från insektsscouter) att ljuda över Kullö... Under kvällen var det regn och uppehåll om vart annat - det är bra med regnkläder på!

Insekterna på besök i naturen

I onsdags, den 28 april, delades scouterna upp i två grupper, beroende på vilket märke de övar på; Naturligt eller Plåstra. 

Plåstra-gruppen övade på att ta hand om brännsår och gick en tipspromenad om första hjälpen. Naturligt-scouterna gick en runda upp i villaområdet och spanade in massor av vårblommor. Förutom att blommorna skilla, vitsippa och pärlhyacint hittades, var det bland annat är det ett persikoträd på gång att blomma på Ringvägen. Det var en härlig kväll som avrundades med att ett tält sattes upp, som alla fick gå in i och känna hur det kändes. Vi pratade lite om den stundande övernattningen i slutet på maj, då vi hoppas kunna sova i tält. 

Nästa vecka är det digitalt föräldramöte med mer information om det!

 
 

Visst gör det ont när knoppar brister

I onsdags byggde vi filtbårar och provade på att lyfta varandra innan vi traskade upp i skogen för att kolla till våra ”rutor” och föra vårlogg. Den största skillnaden sedan sist vi var där var att snön nu var borta! Nästa onsdag fortsätter vi att öva för märkena Plåstra och Naturligt. Vi ses vid scoutstugan!

ÄNTLIGEN!

 
Äntligen fick vi Insekter träffas gen! Terminens första möte bjöd på många kalla minusgrader och snö som hjälpte till att göra utemötet lite ljusare. Vi inledde mötet med den legendariska Evolutionsleken. Temat för dagen var 'Kunskapens Moder' och vi repeterade en del av det som vi lärt oss under förra terminen. Sedan var det dags för skattjakt! Skatten bestod pusselbitar som blev till ett fullspäckat terminsprogram! Det var roligt att få ta en titt på alla möten som vi har framför oss. Sedan blev det brasa, sång och  varm saft. Nästa vecka är temat "Små Vänner" - vad kan det betyda tro? Vi ses igen om en vecka!