Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Tofs gör entré

Första mötet på terminen. Äntligen är det dags igen!

Det här mötet började med att vi fått ett brev från någon som heter Tofs. Han är visst räv och dessutom superspårarscout. Han skickade med några mystiska pusselbitar och sade att han skulle återkomma ofta under terminen för att ge oss chansen att hitta flera. Han skickade också med ett chiffer som vi hjälptes åt att lösa.

pussellador2Vi pratade sedan om superhjältar. Både sådana som finns på film och sådana som finns i verkligheten, som Greta Thunberg eller Zlatan. Vi pratade om deras förmågor och vilka förmågor vi själva har.

Vi tillverkade också lådor att fövara våra pusselbitar i. De blev superfina!

Tiden rann iväg så vi hann bara med en superkort sångstund,

I juletid

Från det gula huset på Björkstigen 7 sprider sig en ljuvlig doft. Inne i köket jobbar nämligen scoutnissarna flitigt med pepparkaksbaket. Våningen under julpysslas det för fullt. Jul var temat på detta möte, det näst sista mötet innan terminen lider mot sitt slut. Vi sjöng även sånger där vi bland annat lekte spelemän och sjöng om grevens husdjur. 

Äventyr

På novembers enda regnfria kväll  möttes vi för ett roligt möte på Kullö. vi inledde med ett banankull som skulle visa sig blev ett mörker- och lervällingsbanankull. Det kanske blev ett par sena tvättstugetider :)

Mötet gick i sinnenas tecken och barnen fick lära sig om våra sinnen med hjälp av Snövit och hennes grabbar. Det gick ut på att patrullvis gå runt och hjälpa Kortväxta med olika uppdrag.

Prosit var som vanligt förkyld och behövde hjälp med att känna på lukten vad som var i olika burkar. Toker hade lagt saker i påsar som han inte fick upp och behövde scouternas hjälp att känna vad som var i osv. Scouterna var väldigt bra hjälp, diskuterade sinsemellan och det hela avlöpte riktigt bra och roligt. 

Mötet avrundades med en aningen för svag saft och ett gäng sånger varav en i kanon. Mycket fint. Kullöns alla djur tackar för showen. 

A=1

Vissa mörka novemberkvällar kan det vara ganska skönt att vara inne. Ikväll var en sådan kväll, det var både ledare och scouter eniga om. Insekternas möte höll vi därför inne i scouthuset och kvällen inleddes med en organisationstävling. Patrullerna fick varsin lista med uppgifter som de gemensamt skulle lösa under begränsad tid. Här gällde det att organisera sig smart och hjälpas åt för att maximera patrullens poäng. Uppgifterna handlade om allt från att räkna dörrar på övervåningen till att lösa chiffer. 

Vi hann också med att gå igenom vad som finns i en förbandslåda, leka minnesleken ”Kims spel” och köra några omgångar av blinkleken ”Maffia” med hela gruppen. De insekter som inte var med på övernattningen fick också chans att öva på knopar och att tända lyktor.

Kvällen avslutades som vanligt med en gemensam sångstund. 

Nästa vecka ses vi på Kullön igen.

Ljus och värme

Kvällens möte höll vi på Kullö naturreservat - och vädergudarna var än en gång på vår sida. Oktoberkvällen var både stjärnklar och mild.

Vi inledde kvällen med rop och leken Trassel. Leken går ut på att alla blundar och försöker finna två kompisars händer. När alla har fattat varandras händer ska man sedan, utan att släppa taget om varandra, försöka trassla sig ut till en enda stor cirkel. Svårare än det låter.

När leken var färdig delade vi upp oss patrullvis för att tända fotogenlyktor. Lyktorna ställde vi sedan ut så att de bildade ett stämningsfullt ljusspår hela vägen från fotbollsplanen ut till grillplatsen på ängen. 

Väl framme vid grillplatsen hade Patrik tänt en eld och värmt en stor gryta med saft. I eldens sken drack vi saft och åt skorpor medan vi pratade vi om fyra delar av scoutlagen; vad det innebär att en scout är

  • vänlig och hjälpsam
  • ärlig och pålitlig
  • visar hänsyn och är en god kamrat
  • möter svårigheter med gott humör

Efter en sångstund runt elden fick sedan lyktornas sken leda oss tillbaka till fotbollsplanen.