Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Vecka 45

På onsdagskvällen pratade vi om hur en bäst packar sin packning inför övernattningshelgen (som är om några veckor, info finns på hemsidan). Det är smart att ha extrakläder, matgrejer, sovgrejer och så vidare i separata packpåsar i ryggsäcken. Packa det som står på packlistan först, så visar det sig hur stort gossedjur som får plats!

Inne pysslade vi vidare med våra matpåsar/neccesärpåsar. Förstaåringarna flätade och andraåringarna tvinnade snoddar. Nästa vecka ska påsarna sys ihop!

Höstäventyr i Chokladfabriken

Under höstlovet anordnade kåren en höstlovsaktivitet på temat Kalle och Chokladfabriken.

Scouterna delades upp i fyra patruller som förberedde sitt patrull-material för äventyret, sedan bar färden iväg mot fabriken vid kanotklubben. Patrullerna tävlade om ordningen de skickades iväg i, det involverade chiffer, och andra utmaningar.

9f140d84-4682-4042-8407-0a656d8ba7d9.jpg

Stjärnklar Kullökväll

Onsdagskvällen i naturreservatet på Kullö var mörk, stjärnklar och fin! En perfekt kväll att gå en kortare promenad med tända lyktor till eldplatsen vid ängen. Där pratade vi om scoutlagen och diskuterade kring hur vi ska vara mot varandra.

Vi hann även med att leka ”Farfars skafferi” och öva råbandsknopar. Det går framåt!

Nästa vecka är det höstlov och inget möte på onsdagen. Alla vaxholmsscouter under femton år kan dock delta på en heldagsaktivitet lördagen den 6/11! Hur du anmäler står på hemsidan, men senast den 2/11.

Vi ses!

 
 

Konstnärligt

Under onsdagens möte skapade våra scouter konst. matpasar

Efter inledande lek så gick vi in i huset .Förstaåringarna fick måla sina matpåsar vilket resulterade i friskt blandade motiv med bland annat naturskildringar, mosaikmönster, minecraft-figurer och kanske någons favoritdjur bara för att nämna några.

Många valde även att skriva sitt namn med brädgårdschiffer.

Andraåringarna dammade av en gammal klassiker och gjorde batikmönster. batik

De som blev klara övade på livlinekastning och mötet avrundades sedan med sångstund kring brasan.

Ses nästa onsdag då mötet är på Kullön.

En hemlighet

Onsdagens möte var lite speciellt då det även var föräldramöte.

Efter samlingen så övades det på råbandsknopar vilket ledde till en lek där patrullerna knöt ett antal rep på varsin stol. Sedan skulle de samla fler rep genom att ta från de andra patrullernas stolar och knyta det på sin egen.

När leken var avslutad så samlades föräldrarna på övervåningen för information och scouterna gick in för att lösa chiffer.

Chiffer verkade vara väldigt spännande då snart alla scouterna låg på på golvet och intensivt plitade i sina chifferhäften.

Mötet avslutades med en mysig sångstund kring brasan med utdelning av halsdukar till de som inte fick sina förra gången. Även våra nya scoutledare kunde stolt motta sina halsdukar.

Vi ses nästa onsdag då vi bland annat ska måla matpåsar.