Logga in

logga 1 20140907 1998986451

En hemlighet

Onsdagens möte var lite speciellt då det även var föräldramöte.

Efter samlingen så övades det på råbandsknopar vilket ledde till en lek där patrullerna knöt ett antal rep på varsin stol. Sedan skulle de samla fler rep genom att ta från de andra patrullernas stolar och knyta det på sin egen.

När leken var avslutad så samlades föräldrarna på övervåningen för information och scouterna gick in för att lösa chiffer.

Chiffer verkade vara väldigt spännande då snart alla scouterna låg på på golvet och intensivt plitade i sina chifferhäften.

Mötet avslutades med en mysig sångstund kring brasan med utdelning av halsdukar till de som inte fick sina förra gången. Även våra nya scoutledare kunde stolt motta sina halsdukar.

Vi ses nästa onsdag då vi bland annat ska måla matpåsar.

I skogen

Onsdagskvällen på Kullö blev snabbt mörk! Som tur var klarar våra scouter av att tända lyktor, så det blev mysigt.

Våra nya scouter lärde sig om allemansrätten, naturreservat och scouthälsningen medan övriga kokade saft på stormkök till alla.

Efter det blev det sångstund och en liten ceremoni där vi delade ut halsdukar. 

Världens barn

Dagens möte handlade om Världens Barn

Vi gick patrullvis runt i närområdet och knackade dörr för insamling av pengar till Världens barn.

Det kändes lite pirrigt! Mycket pirrigt!, sa några. Scouterna fick turas om att ringa på och berätta vårt ärende. De var så trevliga och duktiga. De växte med uppgiften. Efteråt kände de sig stolta!

När vi kom tillbaka tände vi fotogenlyktor och avslutade som vanligt med sång ,varm saft och viskade insekternas rop. Stämningsfullt nu när det är mörkt om kvällarna. 

Nästa gång ses vi på Kullö. Då blir det bla halsduks-cermoni.

Ses nästa onsdag på Kullö!

Med händerna

Mötet började med leken ”kärnkraftsolyckan” som gick ut på att kommunicera och samarbeta. Barnen klarade det väldigt bra och inget radioaktivt avfall blev kvar i naturen.
Sedan fick scouterna tillverka sin egen sölja av läder. Det var knepigt att få till men till slut lyckades alla. De barn som redan hade en sölja sedan tidigare fick pyssla med annat.
Efter lite knop-träning avslutade vi mötet med en mysig sångstund vid elden. 
Ses på onsdag!

Det brinner

Lykta v
Den här onsdagskvällen gick i eldens tecken. Vi körde en brandövning inne (utan larm!) alla patruller tillsammans. Sen arbetade förstaåringarna med lyktor och andraåringarna med stormkök. Det blev tillsammans ett rejält mys vid sångstunden med varm saft och tända lyktor.

Nästa vecka blir det pyssel pch fingerfärdighet, ses då!