Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Övernattning våren 2022

Helgen den 21-22 maj var Insekterna och Myrorna på tältövernattning i Lindbacken, norr om Rimbo. 

Tre glada föräldrar hjälpte till i köket så att ledare och scouter kunde vara ute på äventyr i skogs-trollens tecken. Stort tack till er!

Lördagen inleddes med att göra ett lägermärke (en amulett som skyddar mot “trollerier”!) och genast därefter ett spår med ledtrådar hur scouterna skulle kunna hjälpa Daga att befria sin bror Dag från Flügtrollet. 

Lunchen lagades ute på stormkök och sedan byggde vi upp en tältby med de fina gamla brandgula tälten. Alla spårarscouter var mycket taggade för övernattning! Några patruller valde att sova utan ledare i tältet och vissa med. 

Efter märkesredovisning (Naturligt och Plåstra) fortsatte trolläventyret med fler kluriga uppdrag innan lägerbål och kvällsfika. 

Trots blöta prognoser var vädret fint och tälten kunde packas ihop torra nästa dag. Efter klassikern hajkbomb till lunch var det hemfärd längs Roslagens kurviga småvägar. 

Vecka 20 - sista ordinarie mötet för terminen

Vad kul vi har haft denna termin! Och vad scouterna har tillskansat sig nya kunskaper inom knopar, första hjälpen och naturen! Med mera!

Igår var Pelle och Savannah från Ugglan hos oss och berättade om hur deras möten går till och vad de håller på med. De som har gått två år (elelr börjar klass 4 till hösten) på Insekterna är redo för att börja på Ugglan. Patrullerna verkar få ta mer ansvar för att planera sin mat på hajker och på Ugglan får man chans att ta knivmärket! 

Sedan instruerade Pelle oss hur man gör vinkelsurrning, för att kunna bygga grejer genom att sätta ihop slanor/pinnar. Det gick fantastiskt bra, så i slutet på mötet hade vi två broar som höll att går över!

I helgen är det tält-övernattning tillsammans med alla spårarscouter (Myrorna och Insekterna) vid Lindbacken, Rånäs (nära Rimbo). Vi träffas vid Lindbacken lördagen den 21 maj kl 10:00 och avslutar vid Lindbacken söndagen den 22 maj kl 13.00. Packa smart med hjälp av packlistan! Lindbacken: Norrbyggebyvägen 90, 762 96 Rånäs. (https://goo.gl/maps/zpYBGd4iJJKiZLYS6)

Terminens sista händelse är Kåravslutningen på Lägret torsdagen den 2 juni klockan 18:15. Då samlas alla scouter i Waxholms scoutkår för en gemensam avslutning. Föräldrar och syskon är också välkomna! Vi avslutar ca 19:45.

 

 

Vecka 6 Det får bära!

Detta möte blev lite omplanerat, då vi var få ledare på plats denna kväll. Men inte desto tråkigare direkt! Det lektes snappa handske, som fick igång scouterna, innan vi delade upp oss i två grupper och tillverkade filtbårar och testade dess bärbarhet. Efter det gick patrullerna en tipspromenad om allemansrätten, som var rätt så klurig! Hur är det egentligen; får man elda när det är eldningsförbud och är alla groddjur i Sverige fridlysta...? 

Patrullerna fick sedan var sin hemlig uppgift som endast stod att läsa med brädgårdschiffer. När de var utklurade, genomfördes uppgifterna med effektivitet och glans! (starta eld, plocka fram bänkar och att göra saft inför avslutningssångsamlingen). 

Två "lappar" kommer att mailas hem i veckan. En om scoutkårens gemensamma pulkadag söndagen den 20/2 (hela familjen är välkommen!) samt en intresseanmälan för sommarlägret i augusti. Vi pratade lite om sommarlägret och många av scouterna var nyfikna och tyckte att det låter spännande.  

Vecka 3 kära små vänner

En decimerad skara Insekter samlades denna onsdag vid scouthuset. Efter några omgångar tvärtomkurragömma utomhus körde vi en brandövning inifrån husets ovanvåning. Alla scouter och ledare återfanns vid samlingspunkten!

Kvällens nästa moment var att göra talgbollar från grunden. Fågelfrö+kokosfett/smör smältes samman i en gryta, för att sedan skopas upp i pappmuggar med en snör-ögla i. Förhoppningsvis har munsbitarna vid det här laget stelnat, tagits ur pappmuggen och hängts upp på en kvist där hemma, till alla småfåglars glädje! Efter detta uppskattade pyssel körde Hasse en genomgång av våra vanligaste småfåglars kännetecken och läten, med en efterföljande quiz på samma tema.

Väl mött på Kullö nästa onsdag!

 
 

Vecka 45

På onsdagskvällen pratade vi om hur en bäst packar sin packning inför övernattningshelgen (som är om några veckor, info finns på hemsidan). Det är smart att ha extrakläder, matgrejer, sovgrejer och så vidare i separata packpåsar i ryggsäcken. Packa det som står på packlistan först, så visar det sig hur stort gossedjur som får plats!

Inne pysslade vi vidare med våra matpåsar/neccesärpåsar. Förstaåringarna flätade och andraåringarna tvinnade snoddar. Nästa vecka ska påsarna sys ihop!