Logga in

logga 1 20140907 1998986451

En liten konstnär

matpasar1Idag har vi bejakat vår artistiska sida! Förstaåringarna har målat tygbitar som om ett par möten skall sys ihop och bli matpåsar. Andraåringarna gjorde batik på påsar som är tänkta som små neccessärer, för tvål, kam och tandborste.

Vi hann också med lite lek och en ganska lång sångstund med flera nya sånger för förstaåringarna. Om man vill öva lite i förväg så finns sångboken från lägret i somras.

Världens barn

Ikväll samlades Insekterna vid parkeringen invid Löjviks återvinningsstation på Resarö. En tapper skara värmde i duggregnet upp med Leksaksaffären och 1-2-3-Rött Ljus, för att därefter skifta fokus till den här veckans tema - Världens barn. Patrullvis besöktes området kring Löjvik när barnen knackade dörr, presenterade sig som Vaxholms scoutkår och bad om ett bidrag till Världens barn.
Något trevande knackningar och blyga förfrågningar ersattes snart av glada och framåt scouter som tog för sig oblygt i takt med positiva reaktioner och många insamlade kronor. Mötet avslutades i mycket positiv anda med att de nya scouterna fick sina halsdukar, och lite skönsång i regnet till ljuset av både fotogenlyktor och föräldrabilarnas lampor.
Tack för lånet av era fantastiska barn, och glöm inte att skänka en peng till Världens barn ❤️ Swish 90 1950 6, märk BARN 0187

I skogen - Kullön

IMG 7365 smallVi samlades på Kullön och började med insekternas rop. Därefter lekte vi den fartfyllda leken kramkull.

Sedan var det dags för 2-åringarna att ge sig iväg för att koka saft på stormkök och tända lyktor inför ljusspåret.

1-åringarna delade in sig i patruller och fick under promenaden bort till lägerelden lära sig om naturreservat, allemansrätt och så fick dom öva på scouthälsningen. Barnen kunde väldigt mycket och det blev intressanta samtal.

Väl framme vid lägerelden bjöd 2-åringarna på varm saft och skorpa. Sedan var det dags för ljusspåret. Under stjärnklar himmel gick vi med lyktorna som guide och samlades i en ring där 1-åringarna fick ta emot sitt första märke.

Vi avslutade med en promenad hem genom skogen och ett viskande rop. Det blev ett lyckat möte ute i vårt fantastiska naturreservat på Kullön.

Med händerna

Idag var det dags för förstaåringarna att tillverka en sölja till att hålla scouthalsduken på plats. Det var ett ganska klurigt hantverk, men oj så snygga de blev! Nu är det bara själva halsduken som saknas.

Andraåringarna fick tillverka en trixig liten leksak. Vi hann även med både evolutionssleken och 'mördare och detektivleken'. Vi avslutade mötet i vanlig ordning med några roliga tungvrickar-sånger och några mer stämningsfulla visor.

Det brinner

Superduktiga insekter började dagens möte med att surra runt utanför scoutstugan i en lek/tävling där man skulle sno knoprep från sina avdelningskamrater. Dessa skulle sedan knytas fast i patrullens bo med den knop vi lärde oss förra gången. Råbandsknopen. Kul och fartfyllt.

Efter lek, övergick vi till det egentliga temat för mötet. Det brinner. Spännande. Vi han med att prata om brandsäkerhet. Rädda - larma - släck! Hur gör vi för att utrymma lokalen, om vi är inne. Vi övade på att utrymma, och hittade till vår återsamlingsplats. Nyttiga kunskaper och färdigheter, som vi hoppas vi aldrig skall behöva använda i skarpt läge.

Efter detta. Förstaåringarna tände tändstickor, ljus och lyktor, andraåringarna övade på att sätta upp och plocka ihop stormkök, samtidigt som det värmdes lite saft som kunde inmundigas vid den avslutande sångstunden.