Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Det brinner

Brinner det? Det brinner! Vad gör vi då? Vi inledde mötet med en brandövning i scoutlokalen. Vi testade utrymning och återsamlades utomhus på rätt plats.
Sedan fick vi lära oss att hantera eld på olika sätt genom att jobba med fotogenlyktor och stormkök. Vid lägerelden fick alla sedan smaka på saften som värmdes på stormköken. Så gott!

Nya ansikten

Nu är vi igång! Första mötet för terminen och visst var det många nya ansikten!

Vi började med vårt rop. Mycket är ovant, men det blev bra tryck ändå!

Efter det lekte vi en lek som slutade med att vi bildat avdelningens fem patruller Fjärilen, Gräshoppan, Nyckelpigan, Skalbaggen och Trollsländan. I dessa patruller bekantade vi oss lite med varandra och gick sedan en liten rundvandring i vår lokal.

De som är nya på Insekterna ska ta märket tända. För att få det skall man, bland annan, kunna hantera tändstickor. Det övade vi lite grand på. En del var lite osäkra, så de fick i läxa att öva hemma. Du som förälder kan hjälpa till och låta dem öva och stötta om de tycker det är läskigt. Övning ger färdighet!

Vi avslutade med en sångstund och lite information om hösten. Vi delade ut terminsprogram, och till de helt nya också information om scoutskjortsbeställning samt ett välkommenbrev till Insekterna. Alla dessa "lappar" går att ladda ner till höger på sidan. Också ropet finns i menyn ovan.

Vi är en stor vdelning i år. Jättekul tycker alla vi gamla och nya ledare!

Spårtecken

Kvällens scoutträff hade vi på Kullön. Det var ljust första timmen, det känns att våren snart är här. Underbart!

Kvällens tema var spårtecken. Vi började med en lek där scouterna i sina patruller skulle para ihop rätt spårtecken med rätt betydelse. Det gick snabbt för barnen att lära sig. Därefter skickades patrullerna iväg för att gå ett spår med spårtecken som avslutades vid rastplatsen, där brasan välkomnade oss i mörkret.

Vi drack varm saft, åt skorpor och sjöng några sånger. Patrullerna fick veckans pusselbit att lägga i sin låda.

Vi avslutade med att  gå tillbaka och viska ropet, innan vi skildes åt. Tack för en härlig kväll!

image.png

Superhjältejakt på Kullön

kullö i januari 2
Pusselmysteriet fortsätter! Ikväll letade superhjälte-Insekterna efter spår av Tofs vänner ute i skogen på Kullön. Det var superhjältescouterna Klara, Mary-Ellen, Josefin, Grindal och Solfina som hade gömt lappar uppe i träd och inne i buskarna. Det var spännande att smyga omkring och lysa efter reflexspåren med våra ficklampor.

Framme vid den sprakande elden på bortre grillplatsen stängdes alla ficklampor av och vi fick njuta av en vacker och stilla vinterkväll, där månen tittade fram mellan molnen. Vi pratade om hur många spår vi hade hittat ute i skogen.

På sångstunden fick vi bekanta oss med den hungriga lilla undulaten som flög runt i världen och letade efter ett bättre liv där han slipper äta sill varje dag. Till slut blev det dags att släcka elden och vi klafsade tillbaka till ängen med våra fotogenlyktor. 

Tofs gör entré

Första mötet på terminen. Äntligen är det dags igen!

Det här mötet började med att vi fått ett brev från någon som heter Tofs. Han är visst räv och dessutom superspårarscout. Han skickade med några mystiska pusselbitar och sade att han skulle återkomma ofta under terminen för att ge oss chansen att hitta flera. Han skickade också med ett chiffer som vi hjälptes åt att lösa.

pussellador2Vi pratade sedan om superhjältar. Både sådana som finns på film och sådana som finns i verkligheten, som Greta Thunberg eller Zlatan. Vi pratade om deras förmågor och vilka förmågor vi själva har.

Vi tillverkade också lådor att fövara våra pusselbitar i. De blev superfina!

Tiden rann iväg så vi hann bara med en superkort sångstund,