Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Vi reser bort

Vi reste inte bort, men kvällens möte hette så eftersom vi bland annat gick igenom hur och vad man ska packa inför en dagsutflykt och inför en övernattning. En ledare visade sin packning som kanske inte var helt genomtänkt och fick sedan hjälp av scouterna med hur packningen kunde ha gjorts bättre. Många bra förslag och tankar från scouterna!
Sedan tillverkades snoddar: tvinnade snoddar till batik-påsarna och flätade snoddar till de målade matpåsarna. Det var stor koncentration och lite ont i armarna av allt flätande och snurrande. De som inte hade målat sin matpåse eller hade tillverkat sölja fick också tillfälle att göra det.

Modiga Insekter på ett mörkt Kullö

Onsdagskvällen i naturreservatet på Kullö var mörk, stjärnklar och fin! En perfekt kväll att öva på att tända lyktor, studera stjärnbilder och lära känna varandra ännu bättre.

Vi samlades och körde bland annat "evolutionsleken" på samlingsplatsen, sedan övade vi patrullvis på att tända lyktor. Nu börjar alla nya scouter få koll på lyktornas funktioner och tändstickorna, men fortsätt gärna att öva med tändstickor med era barn hemma.

När alla hade varsin tänd lykta gick vi patrullvis genom mörka skogen mot ängen och satte där ut våra lyktor som olika stjärnbilder. Många fina tankar om rymden och livet delades! Innan vi skildes åt hade vi en lugn sångstund, den här kvällen a capella då vår gitarrist tyvärr hade snuva.

Vi ses vid scouthuset nästa vecka!

En hemlighet och föräldramöte

Eftersom det var föräldramöte så var vi många den här kvällen, kul att så många föräldrar kom så vi fick träffa er!

Mötet började som vanligt med ropet. Därefter en lek som gick ut på att patrullerna skulle springa och hämta rep från de övriga patrullerna, springa tillbaks till sitt eget bo och där knyta fast det med en korrekt råbandsknop. Lite svårare än vanligt för många med råbandsknopen när man skulle göra det så snabbt som möjligt, men det gick bra! Mycket fint samarbete i patrullerna.

Därefter fick föräldrarna gå iväg och få information kring scouterna.

Barnen delade upp sig i grupper. En del gick igenom hur ett stormkök fungerar medan andra övade lite mer på att tända med tändstickor samt att tända och släcka en lykta. De fick också lära sig en del om chiffer. Chiffret bestod av två delar, dels siffer-chiffer där en siffra motsvaras av en bokstav (tex 1=A, 2=B, 3=C osv), samt baklänges-chiffer där en bokstav motsvaras av en annan bokstav (alfabetet baklänges, så A=Ö, B=Ä, C=Å osv.)

Därefter fick både barn och föräldrar ett chiffer att lösa och det var ganska svårt! Vissa barn hade sparat sina ”chiffer-nycklar” och då gick det lite lättare, men alla kämpade på bra.

Mötet avslutades som vanligt med en sångstund samt att vi viskade ropet.

Tack för den här kvällen!

Det brinner

Brinner det? Det brinner! Vad gör vi då? Vi inledde mötet med en brandövning i scoutlokalen. Vi testade utrymning och återsamlades utomhus på rätt plats.
Sedan fick vi lära oss att hantera eld på olika sätt genom att jobba med fotogenlyktor och stormkök. Vid lägerelden fick alla sedan smaka på saften som värmdes på stormköken. Så gott!

Nya ansikten

Nu är vi igång! Första mötet för terminen och visst var det många nya ansikten!

Vi började med vårt rop. Mycket är ovant, men det blev bra tryck ändå!

Efter det lekte vi en lek som slutade med att vi bildat avdelningens fem patruller Fjärilen, Gräshoppan, Nyckelpigan, Skalbaggen och Trollsländan. I dessa patruller bekantade vi oss lite med varandra och gick sedan en liten rundvandring i vår lokal.

De som är nya på Insekterna ska ta märket tända. För att få det skall man, bland annan, kunna hantera tändstickor. Det övade vi lite grand på. En del var lite osäkra, så de fick i läxa att öva hemma. Du som förälder kan hjälpa till och låta dem öva och stötta om de tycker det är läskigt. Övning ger färdighet!

Vi avslutade med en sångstund och lite information om hösten. Vi delade ut terminsprogram, och till de helt nya också information om scoutskjortsbeställning samt ett välkommenbrev till Insekterna. Alla dessa "lappar" går att ladda ner till höger på sidan. Också ropet finns i menyn ovan.

Vi är en stor vdelning i år. Jättekul tycker alla vi gamla och nya ledare!