Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Spårtecken

Kvällens scoutträff hade vi på Kullön. Det var ljust första timmen, det känns att våren snart är här. Underbart!

Kvällens tema var spårtecken. Vi började med en lek där scouterna i sina patruller skulle para ihop rätt spårtecken med rätt betydelse. Det gick snabbt för barnen att lära sig. Därefter skickades patrullerna iväg för att gå ett spår med spårtecken som avslutades vid rastplatsen, där brasan välkomnade oss i mörkret.

Vi drack varm saft, åt skorpor och sjöng några sånger. Patrullerna fick veckans pusselbit att lägga i sin låda.

Vi avslutade med att  gå tillbaka och viska ropet, innan vi skildes åt. Tack för en härlig kväll!

image.png

Superhjältejakt på Kullön

kullö i januari 2
Pusselmysteriet fortsätter! Ikväll letade superhjälte-Insekterna efter spår av Tofs vänner ute i skogen på Kullön. Det var superhjältescouterna Klara, Mary-Ellen, Josefin, Grindal och Solfina som hade gömt lappar uppe i träd och inne i buskarna. Det var spännande att smyga omkring och lysa efter reflexspåren med våra ficklampor.

Framme vid den sprakande elden på bortre grillplatsen stängdes alla ficklampor av och vi fick njuta av en vacker och stilla vinterkväll, där månen tittade fram mellan molnen. Vi pratade om hur många spår vi hade hittat ute i skogen.

På sångstunden fick vi bekanta oss med den hungriga lilla undulaten som flög runt i världen och letade efter ett bättre liv där han slipper äta sill varje dag. Till slut blev det dags att släcka elden och vi klafsade tillbaka till ängen med våra fotogenlyktor. 

Tofs gör entré

Första mötet på terminen. Äntligen är det dags igen!

Det här mötet började med att vi fått ett brev från någon som heter Tofs. Han är visst räv och dessutom superspårarscout. Han skickade med några mystiska pusselbitar och sade att han skulle återkomma ofta under terminen för att ge oss chansen att hitta flera. Han skickade också med ett chiffer som vi hjälptes åt att lösa.

pussellador2Vi pratade sedan om superhjältar. Både sådana som finns på film och sådana som finns i verkligheten, som Greta Thunberg eller Zlatan. Vi pratade om deras förmågor och vilka förmågor vi själva har.

Vi tillverkade också lådor att fövara våra pusselbitar i. De blev superfina!

Tiden rann iväg så vi hann bara med en superkort sångstund,

I juletid

Från det gula huset på Björkstigen 7 sprider sig en ljuvlig doft. Inne i köket jobbar nämligen scoutnissarna flitigt med pepparkaksbaket. Våningen under julpysslas det för fullt. Jul var temat på detta möte, det näst sista mötet innan terminen lider mot sitt slut. Vi sjöng även sånger där vi bland annat lekte spelemän och sjöng om grevens husdjur. 

Äventyr

På novembers enda regnfria kväll  möttes vi för ett roligt möte på Kullö. vi inledde med ett banankull som skulle visa sig blev ett mörker- och lervällingsbanankull. Det kanske blev ett par sena tvättstugetider :)

Mötet gick i sinnenas tecken och barnen fick lära sig om våra sinnen med hjälp av Snövit och hennes grabbar. Det gick ut på att patrullvis gå runt och hjälpa Kortväxta med olika uppdrag.

Prosit var som vanligt förkyld och behövde hjälp med att känna på lukten vad som var i olika burkar. Toker hade lagt saker i påsar som han inte fick upp och behövde scouternas hjälp att känna vad som var i osv. Scouterna var väldigt bra hjälp, diskuterade sinsemellan och det hela avlöpte riktigt bra och roligt. 

Mötet avrundades med en aningen för svag saft och ett gäng sånger varav en i kanon. Mycket fint. Kullöns alla djur tackar för showen.