Logga in

logga 1 20140907 1998986451

Terminsstart på insekterna

Hej,

många av oss sågs på Ellboda för bara någon vecka sedan, men några har jag inte träffat sedan i våras. Nu kör vi igång en ny termin!

Du som börjar 4:an kommer börja på Ugglan, och du som börjar 3:an kommer vara äldst på avdelningen. Insekterna kommer få en massa nya scouter som går i 2:an. Informationen nedan riktar sig mest till dig som är kvar på Insekterna till hösten, men också lite till dig som byter avdelning.

Söndagen den 30 augusti samlas hela scoutkåren för en gemensam terminsstart. Då börjar man i sin gamla avdelning, men de som skall byta avdelning (du som börjar 4:an) kommer efter bara en liten stund att gå över till Ugglan. 

Tid och plats: söndagen den 30 augisti 13.00 - 14.30 vid Tenö lada.
Utrusting: Kläder efter väder.

Insekternas första vanliga möte blir sedan den 6 september. Då kommer vi också ha en massa nya kompisar på avdelningen.

Har du en kompis som vill bli scout? Se till att de anmäler sig på "Bli scout" och kommer på vårt prova-på möte söndagen den 6 september. Det är ett möte för de som testa scouterna, inte för dig som redan är med. Om du ändå vill vara med (och hjälpa till lite) på detta möte kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Påsklovsmöte på Insekterna

Eftersom många stannar hemma under påsken i år har vi bestämt att ha möte på Insekterna även under påsklovsveckan den 15 april. Vanlig mötestid 18.15 - 19.45 gäller.

Insekterna VT-20

Nu finns terminsprogrammet för Insekterna på hemsidan.

Ett program att sättas upp hemma kommer delas ut på onsdag och också mailas ut.

Det händer de närmaste veckorna

Terminens sista möte

Onsdagen den 11 december. OBS! Mötet finns inte i terminsprogrammet!
De som inte har fått sina märken kommer få dessa. Vi fikar dessutom på pepparkakorna vi bakade förra mötet.

Terminsavslutning för alla scouter i Vaxholm:

Tisdagen den 17 december, 18.15 - 19.45 i Församlingshemmet. Lekar, fika och sångstund. Se separat artikel på annan plats på hemsidan för mer info.

Julotta i Vaxholms kyrka

Scouterna hälsar julottebesökarna välkomna med facklor framför kyrkan. 
06.30 - 07.00 på juldagens morgon (25 december) står vi utanför Vaxholms kyrka. Efter det bjuder vi på varm choklad i församlingshemmet. Se separat artikel på annan plats på hemsidan för mer info.

Vårterminens första möte blir onsdagen den 15 januari i scoutlokalen.

Övernattning i Valleby

För Insekterna och Myrorna.

Lasse och Maja har en detektivbyrå, de brukar behöva hjälpa polismästaren att lösa olika typ av mysterier. Och helg 16 - 17 november behöver vi er Scouter att hjälpa Polismästaren att lösa Mobilmysteriet.

  • Vi träffas vid scoutlokalen lördagen den 16 november kl 09.45 för gemensam avfärd i föräldrabilar.
  • Vi avslutar vid stugan söndagen den 17 november kl 14.00 då vi vill bli hämtade
  • Kostnad: 250 kr, betalas i samband med anmälan.

Vi kommer att vara utomhus en hel del så det är viktigt att du packar rätt – läs igenom packlistan med din pappa eller mamma noga innan du börjar packa. Vi kommer att sova inomhus i stuga inomhus som ligger i Valleby (d.v.s. Täby, bara ett stenkast från Täby Centrum).

Vi hoppas att det finns några föräldrar som också är sugna på äventyr!? Vi behöver hjälp med matlagningen under helgen, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Insekterna) eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Myrorna) om du vill hjälpa till.

Vi behöver också hjälp med skjutsar dit och hem, ange i anmälan när, och hur många barn (inklusive eget) som du kan skjutsa.

Packa efter denna utrustningslista. Packa matsaker, sittskydd och regnkläder separat i en liten dagryggsäck.

Du hänger väl med? / Ledarna