Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Övernattning i Valleby

För Insekterna och Myrorna.

Lasse och Maja har en detektivbyrå, de brukar behöva hjälpa polismästaren att lösa olika typ av mysterier. Och helg 16 - 17 november behöver vi er Scouter att hjälpa Polismästaren att lösa Mobilmysteriet.

  • Vi träffas vid scoutlokalen lördagen den 16 november kl 09.45 för gemensam avfärd i föräldrabilar.
  • Vi avslutar vid stugan söndagen den 17 november kl 14.00 då vi vill bli hämtade
  • Kostnad: 250 kr, betalas i samband med anmälan.

Vi kommer att vara utomhus en hel del så det är viktigt att du packar rätt – läs igenom packlistan med din pappa eller mamma noga innan du börjar packa. Vi kommer att sova inomhus i stuga inomhus som ligger i Valleby (d.v.s. Täby, bara ett stenkast från Täby Centrum).

Vi hoppas att det finns några föräldrar som också är sugna på äventyr!? Vi behöver hjälp med matlagningen under helgen, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Insekterna) eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Myrorna) om du vill hjälpa till.

Vi behöver också hjälp med skjutsar dit och hem, ange i anmälan när, och hur många barn (inklusive eget) som du kan skjutsa.

Packa efter denna utrustningslista. Packa matsaker, sittskydd och regnkläder separat i en liten dagryggsäck.

Du hänger väl med? / Ledarna

Övernattning 22-23 november

 

i vaentan pa hajkbomb 1 20141128 2059924137

 

Den här helgen har det varit terminens första och för många myror och småfåglar den första övernattningen med scouterna! Klockan 10 prick lämnade vi scoutlokalen och begav oss mot Riddersvik, ca 1 timmes resa. När vi kom fram berättade Axel som är småfågelledare lite grand om stället vi var på, hur dasset fungerade osv.

Efter en halvtimmespromenad genom skogen kom vi till en fin glänta, Gåseborg, där vi  lagade vår egen lunch. Köttbullar och mos har väl aldrig smakat så gott!! Mitt i skogen kom allas vår Pettson på besök, han skulle bygga en tomtemaskin och behövde hjälp med lite paketbyten. Patrullvis gick alla i väg med paket till Pettsons olika grannar. Det var Handlaren, Beda Andersson, Gustavsson och sist men inte minst Findus som dök upp längs vägen. En tomte såg vi också skymten av. Vid stugan igen åt vi mackor och varm choklad!