Logga in

Sfgellogga stor 2013

Sjöfåglarnas Julövernattning 9-11 december

Julövernattning

Andra helgen i december åker vi till Påta för att fira 3:a advent på Sjöfåglarnas traditionella Julövernattning. Den brukar vara en av höstterminens absoluta höjdpunkter! Scoutgården Påta ligger vid Dommarudden norr om Åkersberga. I år har vi även bjudit med oss Råseglet och Lekande barn.

Avresa: Fredag kl 17:44 går bussen från Söderhamnsplan mot Stockholm
Påstigning senare går bra om ni skickar SMS innan bussen gått.

Utrustning: Du själv packar för övernattning i stuga enligt packlistan, med sängkläder, matsaker och vass kniv (vi kommer att pyssla en hel del med hantverk), samt en julklapp för omkring 40 kr.
Patrullen behöver 2 fotogenlyktor och fotogen (förutom det självklara, som patrullflagga, förbandsväska etc).

Anmälan: Lämna in kupongen här nedan senast på mötet den 6 december och för över avgiften på 400 kr. 

Hemkomst: Patrullerna ordnar hemresa i föräldrabilar kl 14:15. Avslut i Lokalen kl 15:00

Den här gången ska vi köpa julmat och göra andra förberedelser. Därför är det extra viktigt, att vi vet hur många vi blir. Kom alltså ihåg att lämna in den ifyllda anmälningskupongen på mötet den 6 december då det kommer att vara dagens special i inspektionen.

För mer information se  pdf inbjudan (73 KB) som delats ut.

Vi ses på Julövernattningen!
Kumlet

Sjöfåglarnas vinterövernattning

på Prästtorp, 19-20 februari

Nu kickar vi igång det nya scoutåret på riktigt, med Sjöfåglarnas traditionella vinterövernattning! Under helgen kommer vi pröva på att laga mat ute, arbeta med hantverk och framförallt hur man gör det trivsamt i en riktig scoutstuga. Stugan vi ska besöka heter Prästtorp och ligger norr om Kulla Vägskäl.

  pdf Läs mer i inbjudan. (111 KB)

Sjöfågel-24:an

Nu är det dags för tävling i Sjöfågel-24:an lördagen den 20 mars på Rindö där patrullerna får mäta sig mot varandra.

Tider

Lördagen den 20 februari tar vi 9:00 färjan till Rindö.
Vi möts sedan på Rindövägen där man svänger in mot Solö och Grenadjären kl 9:15
Hemresa sker 20:20 vid Oskar-Fredriksborg. Föräldrabilar tar då 20:00 färjan till Rindö och hem med 20:40 färjan.

Utrustning

Du ser till att vara klädd för att vara ute hela dagen med extra förstärkningsplagg i ryggsäcken då vi kommer röra på oss en del till en början men också sitta still en del.
3 liter vatten, matsaker, sittunderlag, hajkbricka, chiffernycklar, stor ryggsäck.

Patrullen skall ha med sig Vindskydd, lyktor, fotogen, yxa, sågar, gryta för öppen eld, slev, disksaker, sisal, kompass, tändstickor, patrullens tändpåse, sex vedträn, vattenhämtare, toaspade, loggbok och sjukvårdsväska.

Mat

Patrullen själv planerar maten för lunch och middag. All mat lagas över öppen eld. Tänk på att ta med er torkade mat om ni har någon kvar. 

  pdf Sjöfågel-24_20_mars (237 KB)

Sjöfåglarnas vinterövernattning på Prästtorp, 8-9 februari

Nu kickar vi igång det nya scoutåret på riktigt, med Sjöfåglarnas traditionella vinterövernattning! Under helgen kommer vi pröva på att laga mat ute, arbeta med hantverk och framförallt hur man gör det trivsamt i en riktig scoutstuga. Stugan vi ska besöka heter Prästtorp och ligger norr om Kulla Vägskäl.

Tider
Utresa sker lördagen den 8 februari med buss 670 mot Stockholm som går från Söderhamnsplan klockan 08.55. Det går bra att kliva på utefter vägen. Bussen är vid Kulla Vägskäl klockan 09.09 och därifrån går buss 683 mot Åkersberga klockan 09:18. Avstigning vid Prästtorpet.
Hemresa sker söndagen den 9 februari. Vi kommer att gemensamt ta oss till scoutlokalen med buss. Runt 15.00 är vi klara i lokalen.

Utrustning
Du själv packar efter Sjöfåglarnas packlista för Hajk och Övernattning. Då stugan är veduppvärmd kan det vara lite dragit golv, glöm därför inte att ta med er inneskor. Vi kommer även att vara ute en hel del, därför är det viktigt med varma kläder och även flera par ombyten. Glöm inte heller reskassa eller busskort till bussresan!
OBS! Kom ihåg pulka eller liknande till KM i pulka på söndagen.

Mat
Patrullen själv planerar maten för lördag lunch, resten äter vi gemensamt. Maten som patrullerna själva planerar, kommer att tillagas över öppen eld. Ni kommer inte behöva bära maten så långt, så vikten behöver ni inte bekymra er så mycket över. Glöm inte kokkärl och övriga redskap för vedtillverkning och matlagning.

För mer information ladda ner inbjudan här till höger.

Julövernattning på Påta den 6-8 december 2019

Julövernattning

Första helgen i december åker vi till Påta för att fira 2:a advent på Sjöfåglarnas traditionella Julövernattning. Den brukar vara en av höstterminens absoluta höjdpunkter! Scoutgården Påta ligger vid Dommarudden norr om Åkersberga. I år har vi även bjudit med oss Råseglet och Lekande barn.

Avresa: Fredag kl 18:01 går bussen från Söderhamnsplan mot Stockholm
Påstigning senare går bra om ni skickar SMS innan bussen gått.

Utrustning: Du själv packar för övernattning i stuga enligt packlistan, med sängkläder, matsaker och vass kniv (vi kommer att pyssla en hel del med hantverk), samt en julklapp för omkring 35 kr.
Patrullen behöver 2 fotogenlyktor och fotogen (förutom det självklara, som patrullflagga, förbandsväska etc).

Anmälan: Lämna in kupongen här nedan senast på mötet den 28 november och för över avgiften på 350 kr. 

Hemkomst: Patrullerna ordnar hemresa i föräldrabilar. Avslut i Lokalen kl 15:00

Den här gången ska vi köpa julmat och göra andra förberedelser. Därför är det extra viktigt, att vi vet hur många vi blir. Kom alltså ihåg att lämna in den ifyllda anmälningskupongen på mötet den 26 november då det kommer att vara dagens special i inspektionen.

För mer information se pdf inbjudan (80 KB)  som delats ut.

Vi ses på Julövernattningen!
Kumlet