Logga in

Märkesplacering på scoutskjortan

Skissen i länken ovan är en komplett beskriving över var ALLA möjliga (och omöjliga) märken man skulle kunna få skall placeras och är därför onödigt komplicerad. De märken spårarna får skall placeras som följer:

Världsförbund (pojk/flickmärket): Runt, violett för pojkar, mellanblått för flickor. Höger ärm,c:a 5 cm från axelsömmen.

Waxholms scoutkår: Vänster ärm, mot axelsömmen

Färdighetsmärken(Repmärket etc): Vänster ärm c:a 5-7 cm från axelsömmen. Det ska få plats 3 märken i bredd innan man börjar på en ny rad. Du kommer få 5 märken att sätta här som spårare. Tända, knopettan, knoptvåan, plåstra, chiffer.

Lägermärken: Höger ärm nedanför världsscoutmärket.

Ansvarig avdelningsledare: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0709-860437

Vill du nå alla oss ledare mailar du till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Är du intresserad av att vara med som ledare på Insekterna? Kontakta Hasse Malmberg för mer info.

Insekterna har möten på onsdagar 18.15 - 19.45. Vi har alltid ett fullspäckat program, så kom i tid!

De flesta mötena träffas vi i scoutlokalen på Björkstigen 7, men en gång i månaden ses vi på Kullö i stället. Kolla i terminsprogrammet så du kommer till rätt ställe!

Kan du inte komma ett möte så kontaktar du någon ledare på telefon eller SMS. Kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan.

På vintern blir det kallt på golvet i lokalen, ett par inneskor kan då vara skönt att ha med sig.

Insekternas rop

Vi trivs på äng och skog och land,
vi bor vid myr och sjö och strand.
Vi hjälper blomman sprida frön,
vi gör naturen vackert grön
För utan oss blir inga frukter!
Världen utan doft och lukter
skulle vi nog inte klara.
Vi vill alltid redo vara!
INSEKTERNA


Insekterna är en av Waxholms Scoutkårs tre spårarscoutavdelningar. Spårarscouterna är för dig som går i tvåan och trean.

Insekterna träffas i scoutlokalen på onsdagar kl 18:15 - 19:45.

Som scout kommer du att få göra massor av spännande saker. Du kommer att vara med om många äventyr. Vi lagar till exempel vår egen mat ute i naturen, reser tält och lär oss hantera fotogenlyktor. Du kommer också få uppleva hur det är att sitta runt en brasa en stjärnklar vinterkväll och höra en spännande berättelse, eller vakna i ett tält en tidig majmorgon och se hur solen lyser på tälttaket.

För det mesta kommer du att göra alla dessa saker tillsammans med din patrull. Din patrull kommer att bestå av 6-8 killar och tjejer. Tillsammans följs ni åt på alla era äventyr.

Som spårarscout har du möte en gång i veckan, oftast i vårt hus på Björkstigen 7, men ibland ute i skogen.

En gång per termin får du åka på övernattning och bo borta en helg.

På sommaren får du åka på läger och bo i tält.

På lägret får du användning av alla de färdigheter du tränat under året. Du behöver kunna knopar för att bygga bord och andra bekvämligheter, du behöver känna till allemansrätt och natur och du behöver veta lite om sjukvård för att plåstra om små sår.

Om du vill börja hos oss, eller om du vill ta med en kompis, vill vi att du ringer och anmäler detta i förväg.

Underkategorier