Logga in med ScoutID Logga ut ScoutID

Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Välkommen till Myrorna!


liten myraMyrorna är en av Waxholms Scoutkårs två spårarscoutavdelningar. Spårarscouterna är för dig som går i tvåan och trean.

Myrorna träffas i scoutlokalen på torsdagar kl 18.15-19.45

Som scout kommer du att få göra massor av spännande saker. Du kommer att vara med om många äventyr. Vi lagar till exempel vår egen mat ute i naturen, reser tält och lär oss hantera fotogenlyktor. Du kommer också få uppleva hur det är att sitta runt en brasa en stjärnklar vinterkväll och höra en spännande berättelse, eller vakna i ett tält en tidig majmorgon och se hur solen lyser på tälttaket.

För det mesta kommer du att göra alla dessa saker tillsammans med din patrull. Din patrull kommer att bestå av 6-8 killar och tjejer. Tillsammans följs ni åt på alla era äventyr.

Som spårarscout har du möte en gång i veckan, oftast i vårt hus på Björkstigen 7, men ibland ute i skogen.

En gång per termin får du åka på övernattning och bo borta en helg.

På sommaren får du åka på läger och bo i tält.

På lägret får du användning av alla de färdigheter du tränat under året. Du behöver kunna knopar för att bygga bord och andra bekvämligheter, du behöver känna till allemansrätt och natur och du behöver veta lite om sjukvård för att plåstra om små sår.

Om du vill börja hos oss, eller om du vill ta med en kompis, vill vi att du ringer och anmäler detta i förväg till Peter Malmberg på nummer 073 743 6650.

 

Ledare

 Ansvarig: Peter Malmberg

 Peter Malmberg, Alexander Stein Åkerblad ochCalle Pike

Är du intresserad av att vara med som ledare på Myrorna?
Kontakta Peter Malmberg på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 073 743 6650 för mer info!

Möten

Myrorna har möten vaje torsdag under skolterminerna.

Mötestiden är 18.15 - 19.45

Vanligtvis är vi i vår lokal på Björkstigen 7, men en gång i månaden träffas vi i Naturreservatet på Kullö i stället. När det är syns i termisprogrammet.

På våra möten använder vi scoutdräkt. Stoppa gärna en liten penna och anteckningspapper i fickan. När vi är i vår lokal kan det också vara skönt att ha inneskor.

Miljö & återvinning

Veckans möte hade Miljö & Återvinning som tema, ett alltid lika aktuellt ämne. Leken för dagen bestod av att hjälpa professor Slabb att samla ihop farligt avfall. Detta avfall var så farligt så scouterna inte fick ta i det med händerna, men som tur var hade professorn en sinnrik uppfinning de kunde använda. Den bestod av ett gummiband med fem snören fastknutna i. Med hjälp av denna finurliga konstruktion kunde så scouterna lyfta upp det farliga avfallet (i form av PET-flaskor) och transportera det till lämpligt avfallskärl. Det hela gick mycket bra och professorn tackade så mycket för hjälpen, på egen hand hade hon aldrig klarat det.

Efter detta var det så dags att gå in och idag hade vi besök av Eva Jernäs, ansvarig för energi & klimatrådgvning på Vaxholms kommun. Hon berättade en hel del om Återvinning och vad vi alla kan göra för att skona miljön. Det var mycket imponerande att höra barnens kunskaper i ämnet och det de inte redan visste kunde Eva svara på. Det var stor delaktighet och många frågor från scouterna.

Dagen pyssel bestod av att så smörgåskrasse, mjölkkartonger klipptes itu, bomull blöttes och lades i kartongerna och sedan såddes frön på det. Det hela täcktes sedan med plastfilm och om ungefär en vecka ska vi kunna njuta av krasse på mackan. Avslutningsvis sjöng vi några sånger innan det var dags att säga hej då för denna gången.

Avdelningsropet

Myrornas Avdelningsrop

Vilket djur är väldigt litet,
starkt och klarar tunga slitet?
Släpar barr och bördor bära,
gillar att om scouting lära.
Myran myllrar runt på backen,
alla drar sitt strå till stacken.
Myrorna!

 

Underkategorier

Nyheter

Senast nytt på Myrorna.

Blog

Myrornas mötesblogg

En blogg är ju en loggbok, fast på internet. (blog är faktisk en förkortning av web log).

Här kommer ledarna att skriva lite om vad som hänt på mötena. Vi skriver inte allt, och ibland kan det vi skriver vara svårt att förstå om man inte varit med. Då är det bra om du som var med kan fylla i och berätta mera för t.ex. mamma och pappa.

Är du inloggad går det också bra att kommentera inläggen. Skriv gärna lite om vad du tyckte om mötet, det gillar vi ledare! Tänk på att alla inlogade kan läsa vad du skrivit! Vill du inte det får du gärna skicka ett mail till Chatarina i stället.