Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Ett gäng glada och förväntansfulla scouter samlades på gården efter julledighet och uppehåll. Efter hejande och rop startade vi upp med en lek...och frågan vad händer idag hängde i luften. Väl inne samlades vi alla i spårar rummet. Vi hade fått besök. En liten, liten räv med ett stort, stort uppdrag dök upp. Superdetektiven Tofs Presenterar sig för scouterna och berättar om den mystiska pusselbit som han funnit. Han hade redan sänt ut sina vänner spårar-superhjältescouterna för att söka reda på resten av bitarna, då ett meddelande verkade finnas tillhands för de som hittar resten av bitarna. Tofs trodde dock att ytterligare hjälp kunde behövas och undrade därför om scouterna var villiga att hjälpa till, och givetvis var de redo! Tofs utnämnde scouterna till superhjältescouter, och jakten kunde inledas.

 

Scouterna började med att lösa chiffer, och tränade på samarbete i patrullerna. Det var lite knepigt men tillsammans och med lite stöd kunde de få fram det hemliga meddelandet.
Ja när man nu blivit en superhjältescout kunde man fundera på vad är egentligen en superhjälte??
Vi tittade på bilder av superhjältar både självklara och de som inte var så självklara, av kända och okända figurer och personer. Scouterna kom fram till att egenskaper var det som var grunden till att vara en hjälte; att vara snäll, rolig, konstnärlig och  omtänksam var en del av det som kom upp. Egenskaperna ledde sedan till handlingar som en superhjälte gör tex att rädda liv, släcka en brand eller att få andra att skratta. 
Efter det skapade patrullerna skattgömmor ihop om att kunna fylla dem med pusselbitar under terminens gång, även här kom samarbetet i fokus.
Kvällen avslutades med sång men innan dess hade vi reflektion, hur hade mötet varit, och varför.
Det var tummar upp från alla scouter.
Scouterna fick med sig en liten läxa; att fundera på sin egen superhjälte egenskap. Prata gärna vidare med era barn om det.
 
Tack för ikväll, ses nästa torsdag 
Rebecca, Edvin, Axel, Johannes & Alexanderreceived 146034450181810