Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

Scouterna mötte upp konstapeln som berättade att mobilerna inte fungerade. Polismästarens assistent Virra Bohrt hjälpte scouterna på traven med att komma på rätt spår till första stationen. Scouterna mötte lindansaren Akro Baat som hade en trasig lina att gå över.

IMG_0027.jpg

Vidare mötte de Elektronik verkmästaren Lage Prylén som haft inbrott i sin verkstad. De behövde komma ihåg massa saker för att lista ut vad som stulits. Vid caféet blev det potatismos med köttbullar.

IMG_0030.jpgIMG_0028.jpg

Tillsist kom de fram till en störsändare på berget med ett elstängsel runtomkring. Fågelskådaren Inga Börd behövde hjälp att stänga av stängslet runtomkring det.

Efter diskning och lekar blev det dags för märkesträning. Lykta och stormkök tränades på utomhus. Inomhus fortsatte några med intensivt pyssel med att bränna mönster på läderbitar, för att göra ett märke för övernattningen (ett förstoringsglas med 2021 skrivet intill) eller något annat - kreativiteten flödade! Här tränades också på chiffer och knopar. Sedan blev det middag.

IMG_0033.jpgIMG_5946.jpg

Under kvällsövningen behövde scouterna få ut koder från karaktärerna de mötte under dagen och lista ut vem som satt dit störsändaren.

IMG_5949.jpg

Dagen avslutades med kvällsfika, sångstund och saga under läggdags.Morgonen därpå inleddes med pepparkaka. Efter frukost och packning blev det morgonsammling och märkestagning. När alla var klara körde vi en stafett “Först i mål” där det gällde att vara snabbaste patrullen genom banan. Övernattningen avslutades med hajkbomb och märkesutdelning.

IMG_5964.jpg

IMG_5967.jpg