Logga in

Myrlogo 10psharp-PhDkRzOOp0Y7I9rCBhOacf2

 

i vaentan pa hajkbomb 1 20141128 2059924137

 

Den här helgen har det varit terminens första och för många myror och småfåglar den första övernattningen med scouterna! Klockan 10 prick lämnade vi scoutlokalen och begav oss mot Riddersvik, ca 1 timmes resa. När vi kom fram berättade Axel som är småfågelledare lite grand om stället vi var på, hur dasset fungerade osv.

Efter en halvtimmespromenad genom skogen kom vi till en fin glänta, Gåseborg, där vi  lagade vår egen lunch. Köttbullar och mos har väl aldrig smakat så gott!! Mitt i skogen kom allas vår Pettson på besök, han skulle bygga en tomtemaskin och behövde hjälp med lite paketbyten. Patrullvis gick alla i väg med paket till Pettsons olika grannar. Det var Handlaren, Beda Andersson, Gustavsson och sist men inte minst Findus som dök upp längs vägen. En tomte såg vi också skymten av. Vid stugan igen åt vi mackor och varm choklad!

Förstaåringarna ansvarade för att tända lyktor och sätta ut på lämpliga ställen så att vi kunde hitta både dass och vattenpump i mörkret under tiden gjorde andraåringarna en hemlis, kvällens efterrätt! 

Stugan bestod av 3 rum, ett sovrum för myrorna och ett för småfåglarna. Sen var det ett stort rum där vi kunde äta och pyssla. Alla fick varsin sängplats och vi packade upp våra grejer. Efter det gjorde alla sitt eget lägermärke, Pettsons hatt såklart!


Dags för mat igen! Lena, Ylwa och Erik hade lagat världens godaste pasta, vi var faktiskt hungriga igen, lite trötta också, men sova? Nej nej! Nu kom Pettson igen och den här gången behövde han hjälp med att bygga en tidsmaskin. Det var kolsvart ute men alla gick iväg på ett spår med fullt engagemang. Mitt i skogen så dök Gustavsson, Handlaren och Mucklorna upp. Prillan hade tappat bort tuppen och var vimsigare än någonsin. Alla behövde de hjälp med olika uppgifter och som tack fick alla patruller lite olika grejer som var bra att ha. Hur bygger man en tidsmaskin? Med hjälp av ståltråd, en ventil, en flaska, och en pinne… DET GICK!!

 

Dags att äta efterrätt, överraskning… Plättårta. Gissa om det smakade gott? Sen var vi så trötta så vi borstade tänderna och somnade utan sångstund.. Ja, kanske inte alla det, det blev lite fnissigt när alla skulle sova i samma rum..

 

Söndagmorgon var det väckning med pepparkaka, en del hade vaknat jättetidigt men alla hade sovit gott! Nu var det dags att packa ihop alla sina grejer och sen fick vi gröt och fil som köket hade lagat. Efter morgonsamlingen var det dags att redovisa vad man hade lärt sig. Förstaåringarna fick visa råbandsknop, överhandsknop, överhandsknop i åtta och sen lärde vi oss skotstek, det här behöver vi kunna för att få REPMÄRKET i slutet av terminen. TÄNDA däremot, det hade vi hunnit träna bra på och alla kunde putsa och med lite hjälp tömma lyktorna. Andraåringarna fick ta isär, diska, svinta och sätta ihop stormköken för att få MATETTAN och sedan fick de KLURA ordentligt bland träden för att lösa olika chiffer.

Lunchdags, en riktig HAJKBOMB, alla fick fylla sin egen 'bomb' och lägga på elden. Riktigt mumsigt. Solen tittade fram när vi satt och åt runt elden, vilken tur vi har haft med vädret!

 

Avslutningsvis körde vi en stafett innan det var dags för märkesutdelning och avslutning! Två dagar går fort, ingen längtade hem och vi hade alla en kanonhelg!

 

Tack alla föräldrar och släktingar som hjälpte till i skogen, i köket och att köra fram och tillbaka, utan er hade vi inte lyckats!

Myrledarna

 

 ps titta gärna på resten av bilderna ds                                                                     

Du har inte behörighet att posta kommentarer