Logga in med ScoutID Logga ut ScoutID

Logga in

Bli scout

Tycker du att scouting verkar kul? Du är alltid välkommen att besöka oss på ett avdelningsmöte och känna på vad det innebär att vara scout i Waxholms scoutkår. ...

Läs mer: Bli scout

Waxholms Scoutkår

I Waxholms Scoutkår strävar vi efter att ge våra barn och ungdomar äventyr, friluftsliv, gemenskap och personlig utveckling i scoutings anda. Att vara scout i Waxholm skall alltid vara roligt, ...

Scouterna

Vad är scouterna egentligen? Hur många finns det? Vad vill de? Läs mer om scouterna i Sverige på scouternas hemsida.

 Lördag:

Vi började höstens övernattning med avfärd från lokalen till Påta Scoutgård. Framme vid Påta släpptes scouterna av vid början av spåret som skulle leda dem till stugan där vi skulle sova. Under det km långa spåret träffade vi på Pettson, Findus och deras vänner som behövde hjälp på olika vis. Scouterna jobbade i sina patruller och löste uppgifterna tillsammans. Som tack för hjälpen fick det julklappar att ta med till slutdestinationen.

Efter ett par kilometers vandring var det ett gäng hungriga scouter som kom fram till lunchplatsen där de patrullvis fick laga köttbullar och mos med lingon på sina stormkök.

Färden fortsatte med fler stationer av julklappsjakt innan vi till slut kom fram till Påta där varm choklad och smörgåsar värmde våra scouter innan de tog tag i disken och skrubbade sina stormkök rena med svinto.

Vi fortsatte öva på knopar och tända lyktor som ingår i höstens märkestagning för 1-åringarna. 2 – åringarna förberedde kvällens överraskning med pannkakstårta till hela gruppen. Grädde vispades, dukning förbereddes…

IMG 9531 IMG 9532 Scouterna förberedde sina sängar, bäddade upp innan det var dags för middag som vi åt inomhus. Pasta med skinksås och ärtor åts med god aptit.

Efter middagen begav vi oss ut för att patrullvis återigen träffa Pettson och Findus och deras vänner för att hjälpa Findus bygga en tidsmaskin. Vid olika stationer löstes uppdrag och scouterna samlade på sig de olika delarna för att bygga en tidsmaskin.

Lite frusna gick vi sedan in, bytte om till myskläder och det serverades pannkakstårta.

Kvällen avslutades med sånger och lekar i ring innan det var dags att tacka för idag och krypa ner i sköna sängar och äntligen få sova.

Storpåta

IMG 9524

IMG 9528

 

Söndag

07.30 väcktes scouterna med pepparkakor. Fortfarande lite trötta gick vi alla upp och åt en god frukost med gröt, fil och smörgåsar.

Efter frukost packade vi ihop våra saker innan det var dags att gå ut och fortsätta med märkestagningen. 2a åringarna visade att de kunde plocka ihop och sätta upp ett stormkök, hur man gör rent det med svinto, samt visade att det kan hantera de olika chiffer vi övat på under hösten.

1a-åringarna visade att de kunde knoparna vi övat på, råbandsknop, överhandsknop, stoppåtta, och skotstek. De togs också eldmärket av 1-åringarna som visade att de kunde hantera lyktor och vet hur de plockas isär, tänds, fylls på och töms.

Vi värmde oss med stafetten ”Först i mål” innan det var dags för lunch runt elden nere vid sjön och scouterna fick göra sina egna hajkbomber och värma dem på elden.

 

Innan avfärd hemåt delades märken ut till stolta scouter under fin ceremoni.