Logga in

Sfgellogga stor 2013

Samling kl 18:20 vid Norrkulla gård. Tändstickor flammade. Ca femton fotogenlyktor tändes. Kvällshimmlen var halvklar med tydliga stjärnor och landskapet täcktes av lätt dis. Kvällens tema: morsesignalering! Efter att vi Sjöfåglar meddelat vår ankomst  med avdelningsropet traskade alla över till ängen på södra sidan och lekte en lek, änglar och demoner, sedan förberedde vi oss i två grupper per patrull för att med fotogenlyktor som enda ljuskälla sända morse-meddelanden från varsitt hörn av ängen till den andra patrullen.

Det var lätt att lyckas med både sändandet och mottagandet av meddelanden om alla i gruppen hjälptes åt med varsin uppgift. Men det var i bland svårt att förstå det där flackande ljusskenet på andra sidan. Som tur är finns det snabbtecken som betyder "ja, jag förstår" "nej, jag förstår inte" "hoppsan, fel, jag börjar om" efter en stund när vi fått möjlighet att prova på olika uppgifter som att skicka, ta emot, tolka och översätta mellan morse och alfabetet samt anteckna, tändes en lägereld i skogskanten.

Strax blev alla inbjudna att sitta kring elden och dricka varm saft och äta kex. Vi pratade bland annat om nästa möte då vi ska simma. Sedan gick vi hemåt. Månen sken vackert halv i nedan och diset låg tätt över västerängen. Vi viskade adelningsropet som avslutning och delade ut lappar innan vi skildes åt.

Ses nästa vecka!

Kumlet genom Jens